İSTANBUL (AA) - Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı olan  Şükrü Bekdikhan, "Pandemiyi şu an aşama olarak bizim önümüzde atlatmaya başlayan ülkelerde yapılan deneyimler, premium otomobil segmentinin diğer segmentlere göre daha hızlı toparlandığını gösteriyor. Ümit ediyorum ki bunu biz de burada söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz'in kompakt sınıftaki yeni SUV modeli GLB'nin basın lansmanı, gerçekleştirilen online toplantı ile yapıldı.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı olan Bekdikhan, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni Mercedes GLB modelini haziran ayında Türk tüketicilerle buluşturmak için heyecanlı olduklarını belirterek, yeni modelin senelik 2 bin-2 bin 500 adetle, satışlar içinde içinde yüzde 8 ila yüzde 10 arasında bir pay almasını umduklarını  belirtti.

SUV pazarını değerlendiren Bekdikhan, "Genel olarak pazarı değerlendirdiğimizde SUV segmentinin her yıl giderek büyüdüğünü görüyoruz. 2019 yılında toplam segmentin yüzde 22'sini alırken, SUV ürünleri, bu yıl yüzde 29'una kadar çıktı. SUV segmentinin içindeki kompakt SUV oranı ise yüzde 60'lara kadar yükseldi. Bu da SUV'ların ve kompakt segmentteki SUV'ların çok önemli bir pazar payına ileriki yıllarda da ulaşacağını gösteriyor." şeklinde konuştu.

Şükrü Bekdikhan, gazetecilerin sorularını cevap verirken SUV segmentinin kendi içinde hızla büyüyen bir segment olduğunu belirterek, "Mayıs ayına kadar satılan 32 bin civarında kompakt SUV araç var. Bu anlamda bu segmentin çok önemli bir potansiyeli barındırdığını söyleyebiliriz." dedi.

Pandemi dönemi ve sonrasında yaşanan süreçlerin premium otomobillere olan ilgiyi nasıl etkileyeceğine dikkat çeken Bekdikhan, konuşmasını şöyle sürdürdü.

"Şu anda bizim gördüğümüz, pandemi sonrasında edinilen tecrübeler, premium segmentin diğer segmentlere göre daha hızlı toparlandığı şeklinde. Belki hepimiz içeride kaldığımız ve kısmen eve hapsolduğumuz sürecin sonunda özgürlüğümüze kavuşup biraz daha artık dünyaya farklı bakmayı öğreniyoruz. Bu anlamda diğer ülkelerde, pandemiyi şu an aşama olarak bizim önümüzde atlatmaya başlayan ülkelerde yapılan deneyimler, premium segmentin daha hızlı toparlandığını gösteriyor. Ümit ediyorum ki bunu biz de burada söyleyebiliriz."