Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re-Pie Portföy, Mart 2021 sonu itibariyle 2,4 milyar TL değerinde olan portföy büyüklüğünü yıl sonuna kadar 4 milyar TL’ye taşımaya hazırlanıyor.

2021 büyüme stratejileri hakkında açıklamalarda bulunan Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, mevcut yatırımlarının yaklaşık yüzde 31'i gayrimenkul sektöründe, yüzde 68'lik bir bölümü de girişim sermayesinde yer aldığını belitti. Portföylerinde 10'u gayrimenkul olmak üzere 18 aktif yatırım fonu bulunduğuna dikkat çeken Çamlıbel, buradaki faaliyetleri neticesinde kısa zamanda çok önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. 2020 başında 464 milyon TL olan portföy büyüklüğünü bir yılda 866 milyon TL’ye çıkarma başarısı gösterdiklerini vurgulayan Çamlıbel, 2021’in ilk üç ayında ise bu rakamı 2,4 milyar TL seviyelerine ulaştırdıklarını söyledi.

FON SAYISINI 30’A ÇIKARACAKLAR

Enerji, gıda ve teknoloji alanlarında da önümüzdeki 6 ay içinde çok önemli girişimlerimiz olacak ve sayıları 18 olan aktif fon sayımızı 30’a çıkaracaklarını ifade eden Çamlıbel, bu yeni yatırımlarıyla neticesinde yıl sonuna kadar varlıklarını 2 kata yakın bir oranda arttırarak portföylerini 4 milyar TL seviyesine kadar çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Re-Pie Portföy’ün Türkiye'deki bankacılık dışı en büyük portföy yönetim firması olduğunu vurgulayan Çamlıbel, ilerleyen dönemde yatırımlarını büyütmek için bütçe büyüklükleri 98,5 milyon dolar ve 30 milyon dolar olan iki yeni enerji fonu kurduklarını ifade etti. Bu fonların özellikle yenilenebilir enerji ve organik mineral gübre olmak üzere elektrik üretim işine yatırım yapacağını belirten Çamlıbel, hibrit teknoloji fonuna da 25 milyon değerinde yatırım yaparak bu miktarı 125 milyon TL’ye yükselteceklerini söyledi.