Taşdelen Group bünyesindeki sentetik iplik üretimi ile bobin boyama yapan aynı zamanda dokuma üniteleri olan Polytek’in Ar-Ge Müdürü Seda Ünal, ürettikleri ipliklerin ev tekstili, brode, giyim, halı, otomotiv, konfeksiyon, inşaat sektörü, savunma sanayii gibi sektörler için üretilen ve talep gören fonksiyonel kumaşlarda kullanıldığını söyledi. 
Sektörün ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirten Seda Ünal, hedefleri arasında yeni trendleri takip ederek doğa dostu, temiz üretim anlayışı çerçevesinde fonksiyonel iplikleri geri dönüştürülmüş hammadde ile üretmek, multifonksiyonel özellikleri bünyesinde barındıran sürdürülebilir iplikler yaratmak ve bu alanda projeler yapmanın öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Bu hedefe ulaşabilmek için çalıştıklarını belirten Ünal,  gerek yurtiçi gerekse yurtdışında düzenlenmiş sektörel fuarlar, kongreler, bilimsel etkinlikler gibi geliştirici, insan ufkunu açan ve sektörün nabzını tutmayı sağlayan faaliyetlere katıldıklarını aktardı. 

HEDEFLERİ YURT DIŞI BAĞIMLILIĞINI EN AZA İNDİRMEK 

Türkiye’nin fonksiyonel polyester ihtiyacında yurtdışına olan bağımlılığı en aza indirmek için de çalıştıklarını vurgulayan Ünal, yerli üretime daha az maliyetle kaliteli ürünün temin edilmesi için projeler geliştirmekte olduklarını ve müşteriler ile buluşturduklarını ifade etti. 
Bakteri, mantar ve virüslere karşı etkili, üstün yıkama dayanımına sahip antimikrobiyal /antiviral iplikleri POLY-safe® markası altında kullanıma sunduklarına dikkat çeken Ünal, POLY-safe’in içeriğindeki gümüş ajanların mikro organizmaların dış kısımları ile etkileşime girerek, üreme sürecini bozduğunu ve bu sayede bakteri ve virüslerin gelişmesini ve çoğalmasını engellediğini belirtti. 
Masterbatch üretimine de başladıklarını ifade eden Ünal, son dönemde hafif ama oldukça dayanıklı kompozit malzemeler ile ilgili çalışmaların üzerinde durduklarını söyledi. Ünal, bu proje ile havacılık, otomotiv gibi farklı sektörlerle de iç içe ilerlemeyi hedeflediklerini belirtti.