Yerli şarküteri devi Polonez'in yüzde 77 hissesini devralan ve resmi olarak faaliyete başlayan Ürdünlü Siniora Food Industries, 28,3 milyon dolara aldığı Polonez'i Avrupa ve global pazarlarda genişletecek.
Ürdün merkezli Arap Filistin Yatırım Şirketi (APIC) iştiraki olan Siniora Food Industries Company, Trakya Et ve Süt Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.’nin hisselerini 28,3 milyon dolara satın aldı. 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan APIC Başkanı Tarek Aggad, bu satın almanın bölgesel ve küresel ölçekte pazar payını artırma stratejisinin bir parçası olduğunu veTürkiye pazarının Avrupa ve küresel pazarlara ulaşmada kendileri için önemli bir noktada olduğunu söyledi. 

HEDEF LİDERLİK

Polonez’in Siniora'nın portföyüne katılmasının, her iki markanın değerini artıracağını söyleyen Siniora Food Industries Grup CEO'su Majdi Al-Sharif ise, bu satın almayla Siniora'nın gelirlerinin yıl sonunda yaklaşık 50 milyon ABD doları kadar artmasını beklediklerini ifade etti.
Bu yatırımın her iki markanın da büyüme stratejisini destekleyecek ve rekabet gücünü artıracak stratejik bir adım olduğunu vurgulayan Polonez İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Boran Uzun ise, bu güçle şarküteri et ürünleri pazarında liderlik için çalışacaklarını söyledi.