Polisan Holding, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama kapsamında konsolide gelirlerini yüzde 52 artırdı ve 355,2 milyon TL’ye ulaştırdı. FAVÖK marjı 2,8 puan yükselerek yüzde 17,7 ve net kar da yaklaşık dört kat artarak 38,8 milyon TL oldu. 

POLİSAN KİMYA 5 MİLYON EURO YENİ YATIRIM YAPACAK 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, “Poliport, Avrupa’nın en büyük 10 limanından biri olarak Kocaeli’nin Körfez Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdürüyor. Yaklaşık 280 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Poliport’un kapasitesini uzun vadede 436 bin metreküpe çıkarmayı planlıyoruz. Poliport ile ilgili tüm süreçlerimizde tam otomasyona geçerek operasyonlarımızı canlı olarak takip etme fırsatı sağlayacağımız AION Projemizi hayata geçirdik. Poliport kapsamında sunduğumuz hizmetleri genişletmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

“2021 YILINDA KARLI GELİR BÜYÜME ODAĞIMIZI KORUYACAĞIZ” 

Polisan Kansai Boya ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Hacıkamiloğlu, “Pandemi ortamında boya operasyonlarımızda iş yapış şekilleri radikal anlamda değişti. Pazarlama aktivitelerimize ağırlık verdik ve satış tonajlarında artış gözlemledik. Ayrıca yurt dışı dağıtım kanallarımızda etkin hale geldik ve projelere ürün tedarik ettik. Yeni dönemde yüksek karlılık seviyelerimizi korumaya odaklanacağız.” dedi.