Polisan Kimya yeni reçine üretim tesisi için önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Dilovası Tesisleri’nde düzenlenen temel atma töreninin açılış konuşmasını Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis yaptı. Törene, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, dernek ve birlik temsilcileri, iş dünyası ve Polisan çalışanları katıldı.

“YÜZDE 30 KAPASİTE ARTIŞI SAĞLANACAK”

Polisan Holding, gelecek yatırım planlarının ilk fazı olan Polisan Kimya’nın 5 milyon Euro değerindeki yatırımı ile ithal ikame ürünleri üretecek. Türkiye ekonomisine fayda sağlamayı hedefleyen Polisan Holding, Ar-Ge merkezinde yeni tesiste üretilecek inovatif ürünler konusunda çalışma gerçekleştiriyor. Yeni tesis yatırımı ile k %30’luk bir kapasite artışı sağlanacak. Tesisin Nisan 2022 yılında üretime başlaması hedefleniyor. Tesiste kullanılacak teknolojiler ile hem verimlilik artacak hem de yeni inovatif ürünler üretebilir hale gelecek. Polisan Holding, yeni tesiste de sürdürülebilirlik yaklaşımıyla hareket edecek. Bu noktada kullanılacak teknolojilerle enerji verimliliği ön planda tutulacak, emisyonların azaltılması sağlanacak, kaynakların optimum kullanılacak. Bu sayede hem çevre hem de sürdürülebilirlik kavramlarına katkı sağlanacak. 

“UZUN VADELİ BİR YATIRIM PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞTIK”

Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Bitlis, törenin açılışında konuşma gerçekleştirdi. Bitlis, “Pandemi döneminde yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Bugün, 2004 yılında Dow Chemical, 2016 yılında Kansai Paint olmak üzere, kendi alanlarında iki dünya devini de iş ortağımız olarak arkamıza alıp, Türkiye kimya sektörüne ilklerini tanıttığımız 57 yıllık tarihimizde yeni bir başlangıca daha imza atıyoruz. Ülkemiz vizyon ve ekonomisine olan inancımız ile, belirsizlikler ile dolu bu yılda da, liman operasyonlarımızı yürüten Poliport’ta genişleyen müşteri portföyümüz paralelinde süreklilik arz eden kapasite yatırımlarımızın yanı sıra, tank ve rıhtım sahamızı yenilemek üzere uzun vadeli bir yatırım planı üzerinde çalıştık. Polisan Kansai Boya’nın yeni AR-GE Merkezi binasını yeniledik. Bugün temelini attığımız, Türkiye’deki kimya faaliyetlerimizi sürdüren Polisan Kimya’nın yeni reçine tesisi için yatırım kararı aldık. Yeni tesisimizin, başta Dilovası olmak üzere Türkiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum."