Avrupa’nın en büyük 10 limanı arasında bulunan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poliport, 465 milyon TL değerindeki yatırım ile kapasitesini artıracak.

DEPOLAMA KAPASİTESİ 165 BİN METREKÜP ARTACAK

Dökme sıvı depolama hizmeti; kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmetleri sunan Poliport, 2022 yılı itibarıyla devreye almaya başlayacağı yeni yatırımla birlikte, 271 bin metreküp olan sıvı yük depolama kapasitesinin 436 bin metreküpe çıkaracak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan firmanın Genel Müdürü Efe Hatay, 465 milyon TL'lik yatırım için vergi, KDV, sigorta primi gibi devlet desteği sağlayacak olan teşvik belgesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliğiyle Resmi Gazete’de yayımlandığını belirtti. Hatay desteğin; yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 yatırıma katkı oranı, sigorta pirimi için 3 yıl boyunca işverene hisse desteği ve KDV istisnasını kapsadığı bilgisini verdi.

Polisan Holding’in liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nde önemli bir görev üstlendiğini ve 50 yıldır ilklere imza attığını kaydeden Hatay, “Türkiye GSYİH’nın yüzde 45’ini üreten bölgede merkez üssü durumunda bulunan Kocaeli bölgesinin lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak müşterilerimize tam zamanlı hizmet sunuyoruz.  Kapasitede yaşanacak artış bölge ekonomisine de ciddi anlamda katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu. 

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

"BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Poliport'un bölgede kullandığı teknoloji ile en genç ve modern liman terminali olduğunu dile getiren Hatay, yatırımlarını 1990'lı yıllardan beri dünyanın önde gelen üreticilerine, kesintisiz bir şekilde sundukları hizmetin kalitesini en yüksek seviyede tutmak ve teknolojiyi kullanarak fark oluşturma odağı ile yürüttüklerini söyledi.

Bu yıl başlattıkları tank sahalarındaki onarım ve yenileme çalışmalarının son sürat sürdüğünü ifade eden Hatay, "İskele ve geliştirme faaliyetleri süren kapalı depolarımızı 2022 başında devreye alarak, liman operasyonlarımızda karlılığa odaklanacağız. Bunun yanı sıra, liman otomasyon programının 2022 yılında devreye alınması için başlattığımız AION Projesi de devam ediyor. Stratejik yatırımlarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına güvenli ve hızlı çözümler sunarken, sürdürülebilir karlılığın yanı sıra bölgemizin ve ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlamayı hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.