P&O Maritime Logistics tarafından, Orta Asya’yı Türkiye’ye doğrudan bağlamayı planlayan yeni nakliye rotası Türkiye - Hazar Hattı’nda deneme amaçlı ilk konteyner yolculuğunu başarıyla tamamlandı.
Türkiye’yi Orta Asya Bölgesi’ne bağlayan yeni gemi rotasının kapıdan kapıya teslimatta daha düşük ulaştırma maliyetleri sunarak Türkiye ve Orta Asya ticaretini artırmayı hedefleyen yeni nakliye rotası, karayolu taşımacılığına göre karbon salınımını yüzde 17 oranında düşürürken Türkiye - Hazar Hattı ile kapıdan kapıya teslimat yapılacak. 
Verilen bilgiye göre, yeni nakliye rotası ilk kez bu pazarlar arasında düzenli konteyner bazlı taşımacılık sağlayacak.
P&O Maritime Logistics'in Çoklu Taşıma Gemisini (MCV) kullanacak olan yeni hat ağırlıklı olarak endüstriyel makineler, inşaat malzemeleri, tekstil, kozmetik, beyaz eşya ve mermer gibi konteynerli ürünleri taşıyacak.

ÖNEMLİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAK

Hazar-Türkiye Hattı’nın yüklerin hareketini daha akıcı ve daha az maliyetli hale getirdiğini ifade eden DP World Yarımca CEO'su Kris Adams, Türkiye, Rusya ve Orta Asya arasındaki ticaret ağları hakkındaki bilgileriyle, müşterilerinin bu pazarlarda daha rekabetçi olmalarına destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Adams, bu bölgeler arasındaki ticaretin artmasının ardından yeni deniz yolunun açılmasının bu pazarlarda faaliyet gösteren firmalar için önemli bir avantaj sağlayacağını da sözlerine ekledi.