KASTAMONU (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ile Kastamonu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye Peynir Haritası" konulu konferansta Türkiye'nin peynir haritası masaya yatırıldı.

TÜBA Asosye Üyesi ve İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Konferans Salonu'ndaki konferansta yapmış olduğu konuşmada, sütün peynire dönüşümünün MÖ 5-6 bin sene öncesine dayandığını belirtti.

Her bölgenin kendine has peynirinin olduğunu vurgulayan Hayaloğlu, ülkemizde 11 farklı peynir çeşidi olduğunu söyledi.