İSTANBUL (AA) - Yeni şarj edilebilir hibrit ürün gamını büyütmeyi sürdüren Peugeot, 225 HP/165 kW’a eş değerde güç üretebilen ve yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni versiyon ile hibrit pazarının en düşük CO2 emisyon salım değerine iulaşırken, enerji geçiş sürecini de büyük bir kararlılıkla sürdürüyor.

Peugeot taradından yapılan açıklamaya göre, bir yandan ürün gamına yeni elektrik destekli modeller katmanın sevincini yaşayan firma, öte yandan da bu yeni modellerin yeni Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Prosedure (WLTP) protokolüne göre tüketim ve emisyon salım değerlerine ulaşmış olmasının heyecanını taşıyor..

Peugeot'nun yeni 508 Hybrid modeli, 29 gram CO2/km emisyon salım değerine ve 1,3 lt/100 km tüketim verisine ulaşırken, tamamen elektrikli sürüşte 54 km menzile olanak sağlıyor. Ailenin station wagon versiyonu olan 508 SW Hybrid ise 30 gram CO2/km emisyon salım değerine ve 1,3 lt/100 km tüketim verisine ulaşırken, tamamen elektrikli sürüşte ise 54 km menzile olanak sağlıyor.

Yeni şarj edilebilir hibrit ürün gamını genişletmeyi sürdüren Peugeot, 225 HP/165 kW’a eşdeğer güç üreten ve yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni versiyon ile hibrit pazarının en düşük CO2 emisyon salım değerine imza atarken enerji geçiş sürecini büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. Bu amaçla Peugeot, içten yanmalı motora sahip bir otomobil ve şarj edilebilir hibrit bir otomobil arasında eşdeğer bir sahip olma maliyeti ve kullanım sunmayı amaçlıyor.

Bu yenilikçi motor seçenekleri sayesinde Fransa'da yılın başından beri satış adetleriyle segmentine liderlik eden Peugeot 508, liderliğini daha da  sağlamlaştırmayı amaçlıyor.