Kooperatif sistemi ile kurulan Perpa Ticaret Merkezi’nin kurucuları arasında da yer alan Perpa B Blok Yönetimi Kurulu Başkanı Mithat Yümlü hayatını kaybetti.
Binlerce iş yerinin bulunduğu merkezin kurucusu Yümlü’nün ölümü iş dünyasını yasa boğdu.
71 yaşındaki Yümlü iş yaşamına İstanbul Karaköy Perşembe Pazarında 15 metrekarelik bir dükkân ile başladı. 1984 yılında Perpa Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olan Yümlü, bir dönem İstanbul Ticaret Odası yönetiminde de yer aldı.

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Binlerce iş yerinin bulunduğu Perpa'da yönetici olarak görev yapan Yümlü, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN
Yümlü için bugün, (1 Kasım Perşembe) önce Perpa Ticaret Merkezi'nde anma töreni yapılacak. Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazı sonrası Yümlü,
Ayazağa Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedilecektir. Merhum’a Allah’tan rahmet diler, başta kederli ailesi, Türk iş dünyasına, sevenlerine, Perpa camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.

PROJELERİN ADAMIYDI

Hep daha iyiye, sloganıyla, içinde bulunduğu durumu düzeltmek ve daha iyiye götürmek üzere projeler üreten Yümlü’nün bazı projeleri şöyle:
Kentsel dönüşüm projesi, yatırımcıya vatandaşlık hakkı projesi, tarla fabrikacılığı projesi, PERPA TV projesi, emlak vergisi adilleştirme projesi, meslek dışı hakimlik uygulaması projesi, hapishanelerin özelleştirilmesi projesi, kooperatif yapımı dar gelirliye konut projesi, kapari projesi

MİTHAT YÜMLÜ KİMDİR?

1947 Siirt doğumlu olan Mithat Yümlü, 1970 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. Yıllar içerisinde Türkiye için birçok önemli görevi yerine getirdi. Türkiye’deki tüm tersanelerin işletmeciliğini içeren Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, devletin bütün marina ve otellerinin yönetimini içeren TURBAN Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine atandı. Her iki kurum da Yümlü yönetiminde borçlarını temizleyerek kara geçti. Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.
1987 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası meclis üyesi olarak görev aldı.