Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında Bulgaristan'daki fabrikalarında 500'den fazla çalışanı ile faaliyetlerini sürdüren Perfektüp Ambalaj, İtalya'nın önde gelen alüminyum tüp üreticileri arasında yer alan Tubettificio Favia'yı satın aldı.

"GRUBUMUZA KATMAMIZIN ARDINDA ÖZEL BİR ANLAMI DA VAR"

Firma 1955 yılından beri ilaç kozmetikten kimyaya, kişisel ve evde bakımdan gıdaya farklı sektörlerin ambalaj ihtiyaçları için alüminyum tüp, monoblok aerosol kutu ve lamine tüp üretimi gerçekleştiriyor.

Söz konusu satın alma hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan Perfektüp Yönetim Kurulu Başkanı Livio Manzini, Tubettificio Favia'yı gruplarına dahil etmelerinin arkasında belirgin bir endüstriyel mantık olmasının yanında kendisi için çok özel ve duygusal bir anlamı da bulunduğunu ifade etti.

"AVRUPA BİRLİĞİ'NDE DE GELİŞİMİMİZE KATKI SAĞLAYACAK"

Livio Manzini, büyükbabasının 1900'lü yılların başında İtalya'dan göç ederek Türkiye'ye yerleştiğini ve kendisinin ailenin yurt dışında doğan üçüncü kuşağı temsil ettiğini söyleyerek "Bu girişimle, başlamış bir yolculuğun döngüsünü tekrardan bir araya getiren kişi olduğum için çok mutluyum." dedi.

Ayrıca iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da yakın ve dostane olmasına katkı sağlamaktan gururlu ve mutlu olduklarını belirten Manzini, alüminyum tüp üreticisinin fabrikasının gruplarının İtalya'nın yanı sıra AB'deki gelişimine de önemli katkıları olacağını vurguladı.

"DAHA ETKİN HİZMETLE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Satın alma ile birlikte küresel bir marka olma yolunda ciddi bir adım attıklarını kaydeden Manzini, birleşmenin ardından üretim ağı ve ürün portföylerinin genişlemesiyle daha etkin bir hizmet verip büyümeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

Manzini, birleşmenin aynı zamanda bilhassa geri dönüştürülebilir ürünlerde yeni bir yolun oluşumuna da imkan vereceğini ifade ederek, her iki firmanın geri dönüşümlü ürünlerde ortak bir bakış açısı ve inovatif yaklaşım ile hareket edeceğini sözlerine ekledi. (AA)