Pemka Elektrik, dünyanın birçok ülkesinde güçlü partnerlere sahip olduğunu ve ihracat ağını daha da artırmayı hedeflediğini açıkladı.
Türkiye pazarının %50’sine yakın hakimiyeti ve 20'den fazla ülkeye yaptığı ihracatlar ile kendi sektöründe standartlarını sürekli takip ederek son güncellemeler ile stratejisini oluşturduğunu vurgulayan Pemka Elektrik, birçok önemli marka ve firmanın çözüm ortağı konumunda olduklarını belirtti.
Dünya’nın her noktasına ulaşma hedefi ile kısa sürede ihracat ağını geliştirerek bu alanda Türkiye’nin en büyük e-ihracat platformu olan TurkishExporter ile çalıştıklarını belirten Pemka Elektrik Genel Müdürü Emre Pembeci, sektörde ihracat ve ithalatçıları bir araya getiren güvenilir ve kaliteli hizmeti olan TurkishExporter sayesinde güzel ihracatlar yaptıklarını ve platform üzerinde halen aktif görüşmelere devam ettiklerini söyledi. 

İHRACATTA BÜYÜME İVMESİ YAKALADILAR

Üyeliklerinin daha 1 yıl olmamasına rağmen 300.000 dolarlık bir ihracat kazanımı sağladıklarını ifade eden Pembeci, her yıl hedeflediklerinin üzerinde bir ihracat büyüme ivmesi yakaladıklarını kaydetti. Birlikte çalıştıkları e-ihracat platformu olan TurkishExporter ile hedeflerini büyüttüklerine dikkat çeken Pembeci, 2021 başından bu yana TurkishExporter’un katkılarıyla birlikte ihracat oranlarında %30’luk bir büyüme hedeflediklerini vurguladı.