Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’nün (DFMÖ) verilerine göre Çin, 2020'de yaklaşık 70 bin uluslararası patent başvurusuyla, 60 bin başvuru yapan Amerika Birleşik Devletleri ile arayı açtı.

HUAWEİ ÖNE ÇIKTI

Bu kapsamda Huawei, 2020'de 5 bin 464 başvuru ile başı çekerken, onu Samsung Electronics, Mitsubishi Electric ve Qualcomm takip etti.

BAŞVURU REKORU KIRILDI

DFMÖ, 2020 yılı içinde tüm dünya ülkelerinden 270 bin talep kaydederek bir rekorun kırıldığını açıkladı.

Uluslararası patent başvurusu alanında küresel büyümenin düşmesi pek etkili olmadı.

Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluş, 2020'de 2019'a kıyasla yüzde 4 oranında artan başvuruyla 275 bin 900 talep kaydetti.

"İNOVASYON HER KOŞULDA SAĞLAM DURUYOR"

İnovasyonun önemine dikkat çeken DFMÖ Direktörü Daren Tamg, Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçen yıla rağmen başvurularda rekor sayıya ulaşılması hakkında inovasyonun her koşulda sağlam durduğunu kaydetti.

Fakat uzmanlar, etki ve sonuçlarının görülebilmesi için henüz erken olduğunu, çünkü bir patent başvurusunun ulusal düzeyde yapılması ile Dünya Örgütü’ne ulaşması arasında ortalama 12 aylık bir süre geçiyor.

DFMÖ Baş Ekonomisti Carsten Fink de bu konudaki görüşlerin haklılığını gösteren bir açıklamada bulunarak, 2020’de gelen tescil taleplerinin pandemi öncesine ilişkin olduğunu öne sürdü.

Daha sonra yapılan başvurularda kayda değer bir azalma olmamasının, firmaların teknolojilerinin ticarileştirilmesi yolunda yatırımlarına devam ettiklerine de gösterdiği bildirildi.