TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİLDEN "KAAN" AÇIKLAMASI TUSAŞ GENEL MÜDÜRÜ TEMEL KOTİLDEN "KAAN" AÇIKLAMASI

Param tarfından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan “Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik” sektörde büyük etki yarattı. Yönetmelikte yapılan bu değişiklik hakkında hazırlık yapmayan kuruluşlar, TR Karekod hakkında verilen kararın kesinleşmesiyle çalışmalarına hızlandırdı. Param Mobil uygulaması ile istedikleri ATM’den para çeken, istedikleri POS cihazından ödeme gerçekleştiren müşteriler ise Türkiye’deki fintech’ler arasında TR Karekod ile işlem yapan ilk kullanıcılar oldular.

TCMB tarafından yapılan yönetmelik revizesiyle halihazırda QR işlemleri sağlayan bankalar ve diğer finans kurumları ortak bir karekoda sahip olmuş oldu. Nakit ve kart yerine karekod kullanımının yaygınlaşmasına ortam sağlayan bu uygulama sayesinde işlemlerin kolay, güvenli ve daha az temasla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

TR Karekod gibi müşterilere zaman kazandıracak özellikleri hemen faaliyete geçirebilen Param, sunduğu finansal hizmetlerin çoğunu ücretsiz olarak sunuyor. Bu da Param’ın gerçek gücünü, diğer tüm başarılı fintech örneklerinde olduğu gibi hızında saklı kılıyor.

Açıklamaya göre, Capgemini ve EFMA tarafından sunulan World Fintech Report 2021’e göre senelik cirosu 50 milyar doların altında olan bankaların yöneticileri, fintech alanındaki yatırımlara yüzde 79 oranında olumlu bakıyor. Yine bu oran, ciroda 50 milyar doların üstüne çıkıldığında yüzde 29, yani her 3 kişiden biri oranında gözlemleniyor. Bu da günümüzde yükselmekte olan “fintech olma” trendini akıllara getiriyor. (AA)