Danimarka merkezli dünyaca ünlü oyuncak üreticisi Lego Grup, Covid-19 pandemisine rağmen yeni mağaza yatırımı gerçekleştiriyor.

Bu süreçte işleri daha fazla açılan ve cirosunu artıran firma, dünya genelinde 120 yeni mağaza açmayı hedefliyor.

MAĞAZALARIN 80 ADEDİ ÇİN'DE OLACAK

Firmadan yapılan açıklamada, firma yöneticileri tarafından 80 adedi yani üçte ikisi Çin’de olmak üzere toplamda 120 yeni mağaza açılması planlanıyor.

Uzmanlar, markanın Çin’e bu kadar yönelmesini Çinli çocukların dijital dünyayla gezegenin başka ülkelerinden daha fazla ilgi duymasına bağlıyor.

FİZİKSEL VE DİJİTALİ BİR ARAYA GETİREN SERİ İLGİ GÖRDÜ

Markanın oyuncak serisi içinde en çok satılanların Lego City, Lego Technic, Lego Star Wars, Lego Friends ve Lego Classic olduğu bildirildi.

Ayrıca fiziksel ve dijital oyuncakları/oyunları bir araya getiren Lego Super Mario tipi serilerin de rağbet gördüğü ifade edildi.

DÜNYA ÇAPINDA 5 FABRİKASI BULUNUYOR

Markanın doğduğu yer olan Danimarka'nın Billund şehrinde Lego House olarak adlandırılan bir deneyim merkezine sahip firma, 2020 yılı içinde 91'i Çin'de olmak üzere toplamda 134 mağaza açmıştı.

Billund şehrindeki Genel Merkezi ve fabrikasının yanı sıra Çekya, Macaristan, Meksika ve Çin'de üretim tesisleri bulunan firmanın dünya genelinde 37 satış ofisi ve Lego markalı 570 mağazası bulunuyor.