İSTANBUL (AA) - Albayrak Grubu İnsan Kaynakları Koordinatörü olan Hüseyin Yavuztürk, pandemi sonrası yeni çalışma modellerinin gündemde olduğunu söyleyerek, "İş süreçlerinde herhangi bir aksama yaşamadan, pandemi süreci bitince de evden çalışmayı tercih edecek pozisyonlar muhakkak olacaktır." şeklinde konuştu..

Albayrak Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grup, insan kaynakları yönetiminde örnek bir çalışma gerçekleşti:

İnsan kaynağını oluşturan tüm pozisyonlardaki çalışanların fikirleri alınarak gerçekleştirilen çalışma grubun, "ortak akıl ve istişare kültürüne" verdiği önemi ortaya sundu..

İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü öncülüğünde gereçkleştirilen araştırmayla, yöneticilere ve çalışanlara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde "evden çalışma sistemiyle" ilgili düşünceleri soruldu. Araştırma şirketi Areda Survey, "Evden Çalışan İç Paydaş-Motivasyon Ölçüm Araştırması" adıyla, grup çalışanlarına SMS ve e-posta yoluyla sorular sordu. 11-18 Mayıs 2020'de yapılan araştırmaya, yönetici ve çalışan pozisyonlarında toplam 585 kişi katıldı.

Araştırma kapsamında Albayrak çalışanlarının evdeki mesailerinden memnuniyeti, üretkenlik ve rahat çalışma ortamı konusundaki düşünceleri, iletişim sürecini nasıl geçirdiklerine dair fikirleri alındı ve motivasyonları ölçüldü.