Multinet Up, koronavirüs salgını normalleşme sürecinde tüketicinin dışarıda yeme-içme alışkanlıklarının nasıl değiştiğini, restoran ve kafelerin tercih edilme nedenlerini ortaya koyan bir araştırma düzenledi.
Multinet Up'tan yapılan açıklamaya göre, 1500’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen araştırmada tüketicilere restoran ve kafelerde alınan sağlık tedbirleri hakkındaki görüşleri soruldu ve bu tedbirlerin alışveriş tercihleri üzerindeki etkisi değerlendirildi.

HİJYEN TEDBİRLERİ

Araştırma, çalışanların büyük bir oranının çalışmak için evden ofislere veya iş yerlerine geçtiğini ve öğle yemeklerinde restoran ve kafelerin tercih edilme oranlarının hızla arttığını ortaya koyuyor. Ancak araştırmaya göre tüketici, hijyen tedbirleri konusunda hayli hassas.
Restoran ve kafe müşterilerinin beklentilerine yönelik öne çıkan uygulama mutfakların anlık kamera görüntüleri ile seyredilebiliyor olması. Nitekim, araştırmaya katılanların yüzde 74’ü yemek yiyeceği restoran ve kafenin mutfağını anlık olarak görüntülemeyi istiyor.

MASKE ZORUNLULUĞU

Tüketicinin restoran ve kafelerde mutlaka görmek istediği tedbirlerin başında tüm çalışanların maske kullanması zorunluluğu geliyor.
Tüketicinin restoran ve kafelerde görmek istediği diğer uygulamalar ise sırasıyla şöyle: katılımcıların yüzde 43’ü restoran girişinde dezenfektan kullanımının zorunlu olmasını, yüzde 40’ı tüm personele ve müşterilere ateş ölçümü yapılmasını, yüzde 31’i ise masaların sosyal mesafeye göre konumlandırılmasını gerekli görüyor.