İSTANBUL (AA) - Endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe faaliyette bulunan Öztiryakiler ile Japon Hoshizaki Corporation, attıkları imza ile ortaklıklarına rsmiyet kazandırdı.

Öztiryakiler tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, endüstriyel mutfak ekipmanları alanında dünya genelinde 51 grup şirketi ive 13 bini aşkın çalışanı ile en büyükler arasında bulunan Japon Hoshizaki Corporation ile Türk mutfak devi Öztiryakiler güçlerini bir araya getridi. Varılan anlaşmaya göre Hoshizaki Corporation, Öztiryakiler'e yüzde 28,6 oranında ortak oldu. İki şirkete de yeni kapıları  aralayacak olan ortaklık, Öztiryakiler'in İstanbul'daki 125 bin metrekarelik fabrikasında gerçekleştirilen imza töreniyle resmiyet kazandı.

İmza töreninde Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki, Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ve Hoshizaki Corporation Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Katsuhiro Kurimoto da yer aldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, Türkiye'nin Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Türki Cumhuriyetler'e yakınlığı ile lokasyon olarak çok avantajlı bir ülke konumuna sahip olduğunu söyledi. Bunun dışında Türkiye'nin iş gücü kapasitesi, bankacılık sistemi, ihracat odaklı bir ülke olması ve üretilen ürünlerin kalitesi ile de büyük fark yarattığını belirten Öztiryaki, yüksek teknolojiye sahip ancak bu bölgelere uzak olan ülkeler için Türkiye’nin konumunun önemli olduğunu söyledi.

Öztiryaki, "Yaptıklarını dünyaya ulaştırmanın yolu Türkiye'den geçiyor. Dünyanın en önemli noktalarından birisindeyiz, İpek Yolu'nda önemli bir durağız. Ayrıca bizim Türkiye olarak yıllardır güçlenen ve büyüyen ihracat ilişkilerimiz var. Müşterilerle işleri sadece yazılı olarak yürütmeyiz, devamlı yakın temasta kalırız, onlara dokunuruz, birebir olarak tanırız. Dünya ile tam entegre olmuş durumdayız ve ihracatta çok iyi bir noktadayız." şeklinde konuştu.

Öztiryakiler'in 1980 senesinden beri ihracatçı olduğunu ve 130 ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizen Öztiryaki, 20 seneyi aşkın bir süredir dünya çapındaki tüm fuarlara katıldıklarını ve sektördeki tanınırlıklarının çok yüksek olduğunu aktardı. Hoshizaki Corporation ile ortaklığın öncelikle kendilerine bir büyüme sağlayacağını belirten Öztiryaki, "Bu iş basit bir para alışverişi değil, stratejik bir ortaklık. Biz resmen bir evlilik yapıyoruz ve çok uzun soluklu olacak. Büyümeyi hızlandıracak, istihdamı ve ihracatı artıracak. Belli bir süre sonra yeni fabrika yatırımları da gündeme gelebilir. Yönetimde ve yönetim tarzında ise bir değişiklik olmayacak."  dedi.