Zirai ve iş makineleri sektörüne güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün gamı ile öncülük eden yerli ve milli marka ÖZKA Lastik, teknolojinin gelişimi ile birlikte özellikle Avrupa pazarında öne çıkan radyal lastiklere yatırım gerçekleştiriyor. Yatırımın tamamlanması ile birlikte çoğunluğu radyal lastiklerde olmak üzere %55 oranında kapasite artışı gerçekleştiren ÖZKA Lastik, 2022 ile beraber de %14’lük ekstra kapasite artışını hedefliyor. Sektörün ihtiyaçlarını zamanında öngören marka, yeni stratejilerini konvansiyonel lastiklere göre daha esnek, daha uzun ömürlü ve yüksek performanslı radyal lastiklere göre geliştirecek. Yerde bıraktığı taban izi çapraz lastiklere göre daha geniş olan radyal lastikler, konvansiyonel lastiklere kıyasla yüksek tonajlarda daha yüksek çekiş gücü sağlıyor. 

BAKANLIK AÇIKLADI: BİTKİ SEKTÖRÜNDE KEP DÖNEMİ BAKANLIK AÇIKLADI: BİTKİ SEKTÖRÜNDE KEP DÖNEMİ

TEKNOLOJİK GELİŞMELERLE AVRUPA’DA RADYAL LASTİKLERE EĞİLİM ARTIYOR

Son teknoloji üretim sistemiyle zirai lastiklerden endüstriyel lastiklere, hafif ticari araç lastiklerinden özel amaçlı lastiklere kadar geniş bir gamda üretim gerçekleştiren ÖZKA Lastik, Ar-Ge merkezi çalışmalarıyla sürekli olarak ürün ve teknoloji gelişimine odaklanıyor. Hız ve tonaj artış gösteren yeni nesil makinaların ihtiyaçlarına cevap verecek performans lastikleri geliştiren marka, radyal lastiklerle esneklik, konfor, yüksek tonajda yüksek performans ve uzun ömür gibi artılar sunuyor.  Avrupa’da ciddi bir eğilim yaratan radyal lastiklere yatırım yaparak bu alanda kapasitesini genişleten marka, gün geçtikçe büyüyen bu pazarda büyük rol oynayacak. Özellikle son yıllarda yerleşen bilinçle birlikte, yeni makinelerin de orjinal ekipmanlarının radyal lastiklerle üretileceği öngörüsüyle hareket eden marka, ürün stratejilerini de buna göre yönetecek. Özka Lastik Ar-ge Müdürü Tolga Ersoy ‘Üretim teknolojileri; hız, performans, kullanım kolaylığı, çevresel faktörler gibi birçok bileşeni bir araya getiriyor. Sanayide ve üretimde teknolojik entegrasyonlar son derece önemli. Üstün teknolojiyle üretilen bir zirai makinenin lastiklerinin de aynı teknolojik donanıma ve kullanım konforuna sahip olması gerekir. Yeni teknolojilere uyum bu açıdan bizim için son derece önemli. Radyal lastiğe yaptığımız yatırımla biz bir anlamda yakın geleceğe yatırım yaptık. Her alanda olduğu gibi zirai ve iş makineleri de üstün teknolojik donanımlarla üretiliyor. Çok kısa bir zamanda tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da tarımda bu teknolojik makinelerin kullanımı artacak, pazar kısa zamanda bu alana evrilecek. Dolayısı ile radyal lastiğe olan talep de teknolojik cihazlarla uyumu, kullanım konforu, üstün performansı, yakıt tüketimini azaltması gibi birçok sebeple artacak. Biz özellikle zirai alanda ciddi bir talep olacağını öngörerek yaptığımız bu yatırımla pazarı da hazırlıyoruz. Bu alanda önemli bir büyüme öngörüyoruz. Yeni orijinal ekipman lastikleri %90 oranında radyal lastik olarak kullanılıyor. Bu da değişim pazarını etkileyecek ve bu alanda da ciddi bir talep oluşacak.’ dedi.

ZİRAİ VE İŞ MAKİNESİ LASTİKLERİNDE ÜSTÜN TEKNOLOJİ ÖZELLİKLERİ

Tarım alanlarında ve şantiyelerde kullanılmak üzere kompakt zirai ve iş makineleri için çok amaçlı lastikler üreten ÖZKA, tarım lastiklerinde en önemli özellikler olan konfor, çekiş gücü, dayanım, yük taşıma kapasitesi, çamur tutmama gibi konularda avantajlar sağlıyor. Esnek yanak yapısı sayesinde konforlu sürüş, özel tasarım diş deseni sayesinde çamur tutmama özelliği, derin dişleri ve geniş taban izi sayesinde toprağı ezmeden yüksek performans, derin sırt profili sayesinde delinmelere karşı ekstra güçlü yapı, darbe katlarıyla güçlendirilmiş karkas yapısı ve esneme kabiliyeti tarımda ÖZKA kullanıcılarının avantajı oluyor. İş makineleri lastiğinde gerekli olan yüksek çekiş gücü, darbelere karşı dayanıklı sırt yapısı, esnek ve güçlendirilmiş yanak yapısı sayesinde sürüş konforu ve manevra kabiliyeti, takviyeli topuk tasarımı, sırt aşınmasına karşı güçlendirilmiş taban yapısı, delinmelere karşı yüksek dirençli desen yapısı, artırılmış diş sayısı ve geliştirilmiş diş yapısı sayesinde uzun çalışma ömrü gibi özellikler ise ÖZKA’nın iş makinesi lastiklerinde yerini alıyor.