Avrupa’da birçok makine fuarına katıldıklarını söyleyen Oyman Makine Proje ve İmalat Müdürü Vedat Oyman, bu fuarlarda dünyadaki makine üretimleri hakkında bilgi topladıklarını ve rekabet edebilmek için beton mikseri üretimine ağırlık verdiklerini söyledi.

Şu ana kadar altı beton mikseri ürettiklerini ve bunların ikisini iç pazara verdiklerini, dördünü de Kazakistan’a ihraç ettiklerini vurgulayan Oyman, özellikle bu yıl çok fazla talep aldıklarını belirtti. Yurtdışı için biraz daha çalışılmaları gerektiğini çünkü mevcut durumda makineyi Türkiye'den doğrudan yurtdışına satabilme ihtimallerinin olmadığını ifade eden Oyman, orada bir distribütör ve en azından makinenin satış sonrası hizmetini sağlayabilecek bir firmayla anlaşmaları gerektiğini aktardı.

YERLİ ÜREİMEÖZEN GÖSTERİYORLAR

Talep olduğunu ancak pandemi sürecinde hammadde eksikliğinden dolayı ürün yetiştiremediklerini kaydeden Oyman, Üretilen makinelerde yerli malzeme kullanılmasına özen gösterdiklerini söyledi. kullanılan malzemelerin seçiminin müşteri tarafından yapıldığını, genellikle yerli malzeme kullanımı oranının yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değiştiğini kaydeden Oyman, Yerli malzemelerde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadıklarını ve müşterilere karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. Kullanabilecekleri kalitede olan malzemeleri Türkiye'den kullandıklarına dikkat çeken Oyman, müşterinin itiraz etmeyip kullanabileceği yerli bir malzeme varsa bunu kullanmayı tercih ettiklerini belirtti.