OYAK'ın Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan ‘otomotiv odaklı Ro-Ro limanı’na ilk uluslararası deneme seferi gerçekleştirildi. OYAK'tan yapılan açıklamaya göre, otomotiv odaklı Ro-Ro limanı küresel otomotiv lojistiğinin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor.
2019 yılından bu yana inşası devam eden Ro-Ro limanında, Köstence'den (Romanya) başlayan ve Körfez Bölgesi'nde tamamlanan ilk deneme seferinde ithal araçlar limandan tahliye edildi. 
Yıllık 780 bin araç elleçleme kapasitesi ve toplam 265 bin metrekare kapalı otoparkı bulunan Liman, gelecek günlerde gerçekleştirilecek resmi açılışı sonrası uluslararası otomobil markalarının ihracat ve ithalat kapısı konumuna gelecek.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN TARİHİ BİR AN

Yapılan ilk deneme seferinin başarıyla tamamlanmasının uluslararası otomotiv sektörü için tarihi bir an olduğunu belirten OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, NYK Line ile 2018'de başladıkları yolculukta önemli bir basamağı başarıyla geride bıraktıklarını söyledi.  Bu yatırımın Türkiye'nin çok önemli bir ihtiyacına çözüm olacağını ifade eden Erdem,  bu yatırımın otomotiv sektörüne olan güvenlerinin de bir göstergesi olduğunu vurguladı.