Yapılan iş birliği kapsamında hazırlanan projeye göre Megane Sedan üretimi Karsan'a devredilecek. Bu sayede Oyak Renault fabrikasının kapasitesinde yeni nesil araçlara yer açılacak ve üç vardiya şeklinde yoğun çalışma düzeninin sürdürülecek.  Karsan, aracın hem üretimi hem de montajını gerçekleştirecek.  Oyak Renault ise kaporta parçalarının üretim faaliyetini sürdürecek. İlaveten Oyak Renault, üretimi tamamlanmış araçların kalitesi ve parça tedarikçileri ile ilişkilerle olan sorumluluğunu sürdürecek. İş birliği kapsamında, Megane Sedan’ın üretiminin 5 yıl boyunca Karsan tarafından gerçekleştirilmesi öngörülürken; aracın mevcut satış ağı ise bugüne kadar olduğu şekliyle devam ettirilecek. Projeyle, yıllık 55 bin adetlik üretim hacmi oluşturulması bekleniyor.

“TÜRK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Oyak Renault Genel Müdürü Dr. Antoine Aoun şunları söyledi: “Oyak Renault olarak Karsan ile önemli bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Karsan, köklü bir bilgi birikimine ve yetkin iş gücüne sahip. Bu çalışma kapsamında ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlayacağız. Ayrıca Sektöre yeni bir açılım getireceğiz” dedi. 

“İŞ BİRLİĞİMİZ GÜÇLENEREK SÜRECEK”

Konuyla ilgili açıklama getiren Karsan CEO’su Okan Baş “Karsan olarak çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun olarak global nitelikte elektrikli ve yüksek teknolojili ulaştırma çözümleri sunuyoruz. Karsan olarak Oyak Renault ile gerçekleştireceğimiz bu iş birliğinden dolayı mutluyuz. Renault Megane Sedan modelinin üretim sorumluluğunu almış olmak bizleri heyecanlandırıyor. İlk adımını atmış olduğumuz bu proje ile Oyak Renault iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Bu gelişmenin otomotiv sektörüne hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.