İSTANBUL (AA) - Oyak Renault Genel Müdürü olan Antoine Aoun, Renault'un Türkiye'de faaliyetlerini 50 yıldır sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye pazarına,Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz ve burada yatırımlara devam edeceğiz. Gelecek yıl göreceksiniz çok güzel araçların lansmanını yapacağız." şeklinde konuştu.

Aoun,Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu sene 27'nci kez gerçekleştirilen İnsan Yönetimi Kongresi kapsamında "CEO Gözünden Türkiye'de İnsan Kaynakları" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Renault-Nissan-Mitsubishi otomotiv ittifakının geçen sene dünya genelinde 11 milyon araç ürettiğine dikkat çeken Aoun, araç üretimi açısından en önemli grup olduklarını belirtti.

Aoun, dünya genelinde toplam 122 fabrikalarının bulunduğunu hatırlatarak, ittifakın felsefesinin "bileşenleri, platformları, bilgi ve birikimler ile gücü paylaşmak" olduğunusöyledi. Böylelikle müşterilerine en uygun fiyatlı ve en kaliteli araçları üretmek vizyonu taşıdıklarını dile getiren Aoun, hibrite inandıklarını, bu araçları ilk üreten grubun kendileri olduğunu aktardı.

Aoun, Renault'un geçen sene 4 milyona yakın araç ürettiğini hatırlatarak, 134 ülkede bulunduklarını, dünyada 37'yi  aşkın üretim sahalarının buulnduğunu söyledi.

En önemli üretim fabrikalarından birisinin Bursa'da bulunduğunu dile getiren Aoun, fabrikanın üretim kapasitesi hakkında bilgi aktardı.

Aoun, Renault'un Türkiye'de faaliyetlerine 50 senedir devam ettiğini anımsatarak, "Renault, Türkiye'de olmaya devam edecek. Türkiye pazarına, Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz ve burada yatırımlara devam edeceğiz. Gelecek yıl göreceksiniz çok güzel araçların lansmanını yapacağız. Ortağımız Oyak ile beraber çalışmaktan çok mutluyuz ve bu birliktelik sürecek. Oyak Renault her dakikada bir araç üretiyor. 24 saat boyunca her dakika bir araç üretiyor." şeklinde konuştu.