İSTANBUL (AA) –  Productive Design Challenge 2019 yarışması, ODTÜ Makine ve İnovasyon Topluluğu iş birliği ile 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde Oyak Renault, ev sahipliğinde gerçekleşti.
Productive Design Challenge 2019 yarışması Oyak Renault, Autodesk, ODTÜ Makina ve İnovasyon Topluluğu'nun iş birliği ile düzenlendi. Engelli bireylerin bağımsız bir şekilde günlük ulaşımını sağlayacağı araç tasarımı için ODTÜ'lü mühendislik ve tasarım öğrencileri, inovatif fikirlerin yeşerdiği Oyak Renault İnovasyon Laboratuvarı'da birbiriyle yarıştı.
Engelli bireylerin araç kullanımını kolaylaştıracak geleceğin mobilite çözümlerini tasarlamak üzere mühendislik ve tasarım öğrencilerinden oluşan 10 takım, sanayi uzmanları ile inovatif bir ortamda birlikte çalıştılar.
Takımlar arası süren yarışma sonucunda birinci olan takıma 2 bin lira, ikinci takıma 1800 lira ve üçüncü olan takıma ise 1600 lira para ödülü takdim edildi.
Oyak Renault, engelli bireylerin sosyal yaşamlarını düşünerek yenilikçi çözümlerle destek olmakla kalmıyor aynı zamanda toplumun bir parçası olduğu bilinciyle, onlara doğrudan iş imkânı sağlıyor.
Oyak Renault, Bursa'da en fazla engelli istihdam eden şirket olma özelliğini de taşıyor. Engelli bireylerin son yıllarda hem sosyal yaşamlarını hem de çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik çok sayıda proje planlıyor.