SAKARYA (AA) - Sakarya'da üretim yapan otomotiv firmaları tarafından kentteki 20 öğretmene sanayi-okul iş birliği kapsamında motorlu araçlar teknolojisi eğitimi veriliyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteklediği “Yeni Ufuk: Otomotivde İmalat Sanayi” projesi başladı.

Proje doğrultusunda şehirde motorlu araçlar teknolojisi alanında görev alan 20 öğretmen, Toyota’nın Arifiye ilçesinde konumlanan fabrikasındaki eğitim merkezinde 40 saatlik kurs görüyor.

SEKTÖRE HAZIRLAYACAK

Otokar, Savunma Sanayi ve Başak Traktör’ün de desteklediği projenin ardından hazırlanacak modül kitap, 2020 yılından itibaren SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ders olarak öğrencilere okutulacak. 

İmalat işçiliği için nitelikli personel yetiştirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında lisede, fabrikalarda üretim hatlarına benzeyen atölyeler kurularak öğrencilerin dersleri atölyede alması sağlanacak. 

Okullarda satış sonrası servise yönelik personel eğitiminin yanında otomotiv imalat işçiliği konusunda da uzmanlaşacak öğrencilerin, mezuniyetlerinin ardından iş bulma olanaklarının artacağı belirtildi.