ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

İTÜ ARI Teknokent ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğiyle geleceğin otomotiv teknolojilerini ve mobilite çözümlerini geliştirmek adına hayata geçirilen programa yapılan yatırımlar ve verilen destekler 106 milyon TL’ye ulaştı.

Yazılımdan otonom araçlara, batarya yönetiminden sürüş güvenliğine kadar çeşitli alanlarda verilen destekler ile bugüne kadar 750’nin üzerinde kişiye istihdam olanağı yaratıldı.

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA AÇILIYORLAR

İTÜ ARI Teknokent ve OİB iş birliği sayesinde girişimciler, Türkiye’den dünyaya açılma şansı elde ederek, küresel otomotiv sektöründe Türk teknolojilerinin de yer almasını sağlıyor.

Destek alan girişimciler; İTÜ Çekirdek’in mentorluk, birebir koçluk, eğitim, Ar-Ge desteği, yatırımcı görüşmeleri gibi imkanlardan yararlanmanın yanı sıra hem “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması”na (ödül: 500 bin TL) katılma hakkına sahip oluyor hem de Big Bang Start-up Challenge etkinliğine (ödül ve yatırımlar: 54 milyon TL) katılım şansı yakalıyor. 

İNOVATİF GİRİŞİMLER ÖNE ÇIKIYOR

İTÜ Çekirdek Otomotiv Programı’nda desteklenerek başarı elde edenler arasında;

  • Kısa mesafe ulaşıma yönelik paylaşımlı elektrikli araç ve dijital servis platformu sunan Kodeco,
  • Oto kaza hasar süreçlerini yapay zeka ve görüntü işleme teknolojileriyle uçtan uca dijitalleştiren Archmir,
  • Araçların dünyayı insanların algıladığı gibi algılamasını sağlayan akıllı kamera sistemleri geliştiren Büyütech,
  • Park noktalarına yerleştirilen kablosuz, uzun ömürlü sensörler ve bu sensörlerden gelen verileri işleyerek park noktalarını daha verimli hale getiren Parxlab,
  • Endüstrideki üretim kayıplarını en aza indirerek müşterileri için tasarruf sağlayan teknolojisi ile Simularge,
  • Kameradan gelen görsel verileri hiç var olmamış sentetik yüzler üreterek GDPR uyumlu bir şekilde anonimize eden Syntonym,
  • Geliştirdikleri endüstriyel artırılmış gerçeklik platformu sayesinde saha çalışanlarının akıllı gözlük ve mobil cihaz yazılımları ile daha performanslı çalışmalarını sağlayan Vsight

gibi birçok girişim bulunuyor. Yatırımlar alan, Türkiye'nin önde gelen üreticilerinin tasarruf elde etmesini sağlayan girişimler, geliştirdikleri teknolojiler ile Türk otomotiv endüstrisine katkıda bulunuyor.

BİG BANG START-UP CHALLENGE 2 ARALIK'TA

Bu yıl İTÜ Çekirdek Otomotiv Programı’nda finale kalan girişimler, 2 Aralık’ta Big Bang 2021 sahnesinde yer almaya hazırlanıyor.

Geleceğin otomotiv teknolojilerinden haberdar olmak, öncü girişimlere tanıklık etmek isteyenler Big Bang Startup 2021’e sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyor.