BURSA (AA) - Türkiye otomotiv sektörünün ihracattaki tek temsilcisi olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Rusya'da düzenlenen MIMS Automechanika Moskova Fuarı'na 52 Türk kuruluşyla katılım gösterdi.

OİB tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Türkiye ihracatının lider sektörü konumunda olan otomotiv endüstrisi, en önemli ticari partnerlerinden birisi olan Rusya ile iş birliği fırsatlarını güçlendirmek ve ihracata ivme kazandırmak amacıyla 26-29 Ağustos tarihlerinde düzenlenen MIMS Automechanika Moskova Fuarı'na katılım gösterdi.

Türkiye otomotiv sektörünün ihracattaki tek temsilcisi olan OİB tarafından gerçekleştirilen milli katılım organizasyonuyla otomotiv sektörünün önde gelen 52 Türk şirketi fuara katılım gösterdi.

Dünya otomotiv endüstrisinin en önemli fuarları arasında bulunan MIMS Automechanika Moskova Fuarı'na katılan Türk firmaları, otomotiv yan sanayi ürünlerinden ticari araçlara, iç dizayndan güvenlik ekipmanlarına, motor aksamı ve parçalarından ses sistemleri ve telekomünikasyona kadar birçok ürün ve hizmetlerini tanıtma şansı elde etti.

Ayrıca fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası Moskova Otomotiv Forumu etkinlikleri (IMAF) kapsamında OİB milli katılımla fuarda yer alan otomotiv firmaları, ikili iş görüşmeler  gerçekleştirdi ve  katılımcı Türk firmaları hem Rus alıcılarla hem de dünyanın dört bir yanından fuara katılan sektör temsilcileriyle bir araya gelerek yeni ticari bağlantıların oluşmasına imkan sağladı.