BURSA (AA) – Otomotiv dış satımında ilk dolum yakıtında ÖTV'nin sıfırlanmasının, ihracatçıyı önemli bir maliyet yükünden kurtaracağını belirten, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik, bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Çelik, uzun süredir otomotiv endüstrisi olarak dile getirdikleri ilk dolum yakıtını ihraç araçlara konulan akaryakıt ve yağların ÖTV'den muaf tutulması talebinin, Resmi Gazete'de yayımlanarak karşılık bulduğunu ifade etti.

Konuşmasına devamında Çelik, "İlk dolum yakıt ve yağları için ödenen ihraç edilecek araçlara konulan ÖTV uygulaması sona erdi." açıklamasını yaptı. Çelik, karara, "Özel Amaçlı Motorlu Taşıtlar" dışındaki tüm ana sanayi ürün gruplarının dâhil edildiğini aktardı.

Birlik Başkanı Baran Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu, "Otomotiv ana sanayinde 1,3 milyon adetlik ihracat rakamı düşünüldüğünde, düzenlemeyle, ihracatçılar önemli bir maliyet yükünden kurtulmuş olacak. İhracatçı firmalarımızın rekabetçiliğine bu durumun büyük katkıda bulunacağı, Bu uygulamayla ÖTV'ye ayrılan kaynağın daha katma değerli üretim projelerinde kullanılma fırsatı doğuracağı açıktır. Uzun yıllardır talep edilen konunun otomotiv endüstrisi olarak çözüme kavuşturulmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti dile getiriyor, bu vesileyle başta Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak  ve konuyu hassasiyetle gündeme getiren TİM Başkanımız İsmail Gülle olmak üzere herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz."