Yanlış etiketleme, sipariş miktarlarından  dolayı  oluşan yüksek etiket  fiyatları, tedarikçi zorlukları, ürün kalite farklılıkları, zaman kayıpları,  minimum etiket sipariş miktarından dolayı oluşan israflar, depolama yeri gibi sorunlar etiketleme otomasyonuyla birlikte çözülüyor. Üretim hatlarında robotik etiketlemeye geçen otomotiv firmaları üretimde esneklik ve kalite standardı yakalıyor.

Fabrikalardaki üretim hatlarında, işlemleri yüksek kalitede ve hatasız olarak gerçekleştirmek için artık tüm alanlarda yoğun şekilde robot kullanımı tercih ediliyor. Otomotiv sektöründe kaynak, iç lojistik, boyama ve etiketleme gibi daha birçok fonksiyon entegre sistemler ile robotik olarak gerçekleştiriliyor. 

İki ve çok eksenli çalışabilen robotlarla farklı yüzeylerin farklı noktalarına etiketleme yapılabiliyor ve yürüyen bant üzerinde ürünün durdurulması gerekmeden yapılan etiketlemelerle hatlarda yavaşlama ve durmalar engellenerek verimlilik artırılıyor.

Zaman ve işçilik verimliliklerinin dışında kalitede standardı yakalamanın en büyük avantajlardan biri olduğu üretim süreçlerinde firmalar küçük bir robotla birlikte bile sistemlerini otomatize hale getirebiliyor.

Hem Türkiye hem de tüm dünyada bulunan yaygın satış ağı ve 50 yılı aşkın tecrübesiyle Almanya merkezli NOVEXX SOLUTIONS; projelendirme, kurulum ve sonrasında sağladığı eğitim ve teknik servis hizmetlerini kesintisiz olarak müşterilerine sunmaktadır. Federal Mogul, Delphi, Mutlu Akü ve İnci Akü gibi sektöründeki öncü firmalar için başarılı projeler gerçekleştiren NOVEXX SOLUTIONS firmalara özel geliştirdiği projelerle etiketleme konusunda çözüm ortağı olmaktadır. 

http://www.novexx.com.tr/