İSTANBUL (AA) - Yüce Auto Skoda Genel Müdürü olan  Zafer Başar, "Bugün tanıtımını gerçekleştirdiğimiz yeni Superb modelimizin getireceği sinerji ile bu hedeflere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bununla birlikte Türkiye binek otomobil pazarının 350-400 bin seviyesinde yılı kapatmasını öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

Skoda'nın tamamen yenilenen modeli Süperb'in tanıtımı, İstanbul Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla yapıldı. Türkiye’de 170 bin 300 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni Superb modeli, daha fazla konfor, daha fazla güvenlik ve daha verimli motor seçenekleri sunuyor.

Başar, toplantıda yapmış olduğu konuşmada, Superb'in marka için önemli olduğunu vurgulayarak, "Geçen 16 yılda da toplam olarak 45 bin adet Superb satışı gerçekleştirmemiz ne kadar sevilen bir model olduğunu doğruluyor. Bu adetlerle Avrupa’nın en çok Superb sedan satan pazarları arasında yer aldık. Ayrıca Superb Sedan satışlarında dünyada birinci sırayı alarak büyük bir başarı elde ettik." şeklinde konuştu.

5 senelik planlarını da açıklayan Başar, gelecek sene pazara sunacakları yeni modellerle otomotiv pazarında segment olarak paylarını yüzde 92’ye çıkartacaklarını söyledi.