Deutsche Messe’nin Türkiye ofisi Hannover Fairs Turkey ve Messe Frankfurt İstanbul iş birliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen otomotiv endüstrisinin önde gelen fuarlarından Automechanika İstanbul ziyaretçilerini kapılarını açtı.

Şanghay ve Frankfurt’un ardından otomotiv endüstrisi alanındaki fuarlar arasında dünyada 3. sırada bulunan fuara, 36 ülkeden bin 400’den fazla firma katılıyor.

13. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Ticaret Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği desteğiyle bu yıl 13.’sü düzenlenen fuarda, otomotiv sanayinin ileri teknoloji ürün ve hizmetleri sergileniyor. 

Fuar kapsamında parça ve sistemleri, bakım ve onarım, aksesuarlar ve tuning, madeni yağ, akü, e-mobility ve araç yıkama ile bakım merkezi başta olmak üzere oluşturulan özel bölümlerde yenilikçi ürünler yer alıyor.

“REKABET GÜCÜ ARTACAK”

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, otomotiv endüstrisinin, Türkiye’de imalat sanayiine ve ihracata yaptığı katkılarla ekonominin çok önemli bir parçası olduğunu, yerli otomobil projesinin de realize edilmesiyle rekabet gücünün artacağına dikkat çekti.

Sektörün sayısal verilerini paylaşan Kühnel, fuarın gerek katılımcı gerekse ziyaretçi kanadında enternasyonel potansiyeli en yüksek fuarlardan olduğunu altını çizerek, Türkiye otomotiv sanayisinin gücünü dünyaya göstermesi açısından da önemli bir fırsat olarak nitelendirildi.

Automechanika’nın dünyanın en büyük 3’üncü otomotiv fuarı olduğunu vurgulayan Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım ise, fuarın sektörler birlikte her yıl büyüme gösterdiğini ifade etti.

7 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

7 Nisan’a kadar sürecek fuarda Almanya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Fas, Malezya, İran, İspanya, İtalya, Kore, Hong Kong, Pakistan, Slovakya ve Tayvan gibi önemli ticaret merkezlerinin ülke pavilyonları katılımcı firmalar ile bir araya gelerek ve yeni iş anlaşmaları imkanı elde edecek.