Geçtiğimiz yıl İETT Genel Müdürlüğünce açılan 100 adetlik metrobüs alım ihalesini kazanan Otokar, ihalenin ilk partisi olan 20 aracın teslimatını gerçekleştirdi.

2022 İÇİNDE TESLİMATLAR TAMAMLANACAK, SATIŞ SONRASI HİZMETİ DE SUNACAK

Yerli metrobüslerin teslimat töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün katılımıyla gerçekleşti. 

Megakentteki ulaşım standartlarını yükseltmesi beklenen 200 yolcu kapasiteli ve 21 metre uzunluğundaki Otokar KENT XL metrobüslerin teslimatı bu yıl içinde partiler halinde tamamlanacak. Firma ayrıca, İETT'ye araçların 3 yıl boyunca satış sonrası hizmetini de sunacak.

Yeni araçlar, İstanbul’da günde yaklaşık 1 milyon kişiye toplu taşıma hizmeti sunulan, toplamda 52 km uzunluğundaki metrobüs hattında hizmet verecek.  

TÜRK MÜHENDİSLERİ TASARLADI, İSTANBUL'A ÖZEL OLARAK ÜRETİLDİ

Türkiye'deki büyükşehir belediyelerin yanı sıra yurt dışında da birçok ülkede tercih edilen Kent XL, İstanbul için özel olarak geliştirildi. Araç, büyükşehrin tüm yol ve hava koşulları gözetilerek Türk mühendisleri tarafından tasarlandı ve Türk işçileri tarafından üretildi.

Tasarımından dayanıklılığa, düşük yakıt tüketiminden maksimum seviyede emniyet ve konfor ile yüksek performansa sahip araçlar, yolcuların hızlı bir şekilde inip binmesine olanak tanıyan geniş, güvenli ve dışa açılan kapıları ile de dikkat çekiyor. 

"EN UYGUN ARACI GELİŞTİRDİK, GURURLUYUZ"

Konuyla ilgili konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Türkiye’de ve başta Avrupa olmak üzere 50’yi aşkın ülkede her gün milyonlarca yolcunun araçlarıyla seyahat ettiğini belirtti. 

Megakentin toplu ulaşımındaki tecrübeleri ve bilgi birikimlerini mühendislik ve Ar-Ge yetenekleriyle harmanlayarak en uygun metrobüsü geliştirdiklerini dile getiren Görgüç, "Mühendislerimiz dünyaya örnek olan metrobüs hattının ayrıntılı biçimde analizini yaptı; hattın zorluklarının bilincinde olarak İstanbul’a en iyi hizmet edecek özel metrobüsleri tasarladı. Çalışma arkadaşlarımız özenle üretti. Şirket olarak İstanbul'a, İETT'ye yeni bir alanda yeni bir araçla hizmet verecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ MÜHENDİSLERİN BİLGİ MERKEZİ PLATFORMU HAYATA GEÇTİ

"HER DAİM İSTANBUL'UN YANINDA OLACAĞIZ"

Otokar Genel Müdürü Görgüç, Türkiye'nin yerli metrobüsü KENT XL ile İstanbul ulaşımındaki standartları yükseltmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, "Yıl içinde partiler halinde teslimatlarını tamamlayacağımız araçlarımızın satış sonrası hizmetleri için de her daim İstanbul'un yanında olacağız. Yeni metrobüslerin İstanbul’a hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

YAYA VE BİSİKLETİ ALGILIYOR, TEHLİKE ANINDA UYARIYOR

KENT XL, direksiyonlanabilir bağımsız süspansiyonlu 4’üncü aks yapısı ile yüksek manevra kabiliyeti sunuyor. Dönüşlerde savrulmanın önüne geçen, motorun gücünü ve torkunu otomatik olarak limitleyen, elektronik körük yönetim sistemi sayesinde yüksek güvenlik sunan araç, sürüş esnasında çevresini tarayarak yaya ve bisiklet algılıyor.

Araçda ayrıca, kör noktaları belirleyerek tehlike anında şoförü ikaz eden uyarı sistemleri de bulunuyor.