Ostim Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ham madde temininde sıkıntı yaşandığı belirtti.

"AYLAR SONRASINA TARİH VERİLİYOR"

Bir yazılı açıklama yapan Ekinci, pandemiyle mücadele önlemlerinin çalışma yaşamına, iş hayatına olumsuz etkilediğini ifade ederek, dünyadaki ülkelerin tedbirler kapsamında kendi içine kapandığını ve bu nedenle ham madde bulma konusunda sorunlar yaşandığına vurgu yaptı.

Ekinci, bu sorunun her sektörde hissedildiğini hatta bazı ana ham maddeler için aylar sonrasına teslimat tarihleri verildiğine dikkat çekti.

"LOJİSTİK FİYATLARI ARTTI AMA KONTEYNER BULUNAMIYOR"

Lojistik fiyatlarının aşırı artmasına rağmen konteyner bulmakta sıkıntı çekildiğine işaret eden Ekinci, "Salgın nedeniyle ham madde temininde sıkıntı yaşanıyor. Paranız var, malzeme almak istiyorsunuz ancak ham maddeyi bulamıyorsunuz. Ana metallerde birkaç ay sonrasına tarih veriliyor. Üstelik fiyat garantisi yok, navlunla ilgili şartların ne olacağı da belirsiz." dedi.

"FİYATLARI ARTMASI İŞLETMELERİ ZORLAYACAK"

Farklı bir sorunun daha altını çizen Ekinci, "Eve kapanma nedeniyle uzun süredir bastırılmış talebin açığa çıkmasıyla birlikte, ham madde ihtiyacının daha da artmasıdır. Ham madde arzının yetersizliğinden dolayı fiyatların daha da yükselmesi beklenebilir ki bu durum işletmeleri zorlayacaktır." diyerek açıklamasını tamamladı. (AA)