İSTANBUL (AA) – Paris'te OICA'nın 100. yılı, düzenlenen törenle kutlandı.
OICA üyesi olan ve Türk otomotiv sanayisini uluslararası seviyede temsil eden OSD, beraberindeki heyetle kutlamalar kapsamında temaslarda bulundu.
Türk heyetinde, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut de yer aldı. 

OICA'NIN YENİ BAŞKANI CHRİSTİAN PEUGEOT OLDU

OICA’nın 100. Yılında, mevcut OICA Başkanı Matthias Wissmann, görevi Christian Peugeot’a devretti.
Wissmann, yaptığı açıklamada politika kararlarının teknolojiden bağımsız bir yaklaşımla verilmesi gerektiğini ve otomotiv endüstrisinin dönüşüm geçirdiğini belirtti.Konuşmasının devamında, Wissmann, "elektrikli araç" ifadesinin, yerini artık "temiz araçlar" ifadesine bırakması gerektiğinin altını çizdi.
Konuya ilişkin değerlendirmesinde, OSD Genel Sekreteri Osman Sever, Paris’te yapılan konuşmalarda, değişen otomotiv ekosistemiyle ilgili değerli mesajlar verildiğini kaydetti.
Sever, Türkiye’ye yeni teknolojilerin kazandırılması konusunda acil girişimlerde bulunulmasının önemine dikkati çekti. Yatırım ortamının yeni koşullara uygun olarak başarılı bir şekilde dönüştürülmesi ve yeni yatırım çekmek kadar mevcut yatırımların korunmasının ülke gündemi olması gerektiğini vurguladı.