Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde sanayiye nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla kurulan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin sayısının 77'ye ulaştığını, öğrenci sayısının ise 60 bini geçtiğini söyledi.

"CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR"

Bir yazılı açıklama yaparak OSB'lerdeki mesleki ve teknik eğitime artam ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Kütükcü, "Hedefimiz, Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu niteliksel dönüşümü, OSB'lerimizdeki meslek liselerinde yetişen bu gençlerimizle birlikte başarmak." ifadesini kullandı.

Endüstrinin ihtiyacı olan kalifiye insan kaynağını yetiştirmek amacıyla OSB'lerin ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Kütükcü, şunları kaydetti:

"Gerek teorik ve pratik eğitime gerekse fiziki altyapıya yapılan bu yatırımların hepsinin ortak amacı, gençlerimizin üreten nesiller olarak yetişmesine katkı sağlamak. Şu anda Türk sanayisinin en önemli ihtiyacı, üretimde katma değeri artıracak niteliksel bir dönüşüm hamlesi yapmak. İnşallah bu niteliksel dönüşümü, OSB'lerimizdeki meslek liselerinde yetişen, hem teoride hem de pratikte iyi eğitim almış gençlerimizle birlikte başaracağız."

"47 ALAN VE 105 DALDA EĞİTİM GÖRÜYORLAR"

Mesleki eğitimin Türkiye gibi dünyada da istihdam piyasasının en önemli faktörü olduğuna dikkat çeken Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin gerekeni yaparak istihdam odaklı, sanayinin ve üretimin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan kaynağı yetiştirmeye odaklandığını bildirdi.

OSB'lerdeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin sayısının 77'ye, öğrenci sayısının ise 61 bin 172'ye ulaştığını aktaran Kütükcü, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu öğrencilerimiz toplamda 3 bin 698 öğretmen, 2 bin 556 derslik ve 1050 atölyede elektrik-elektronik teknolojisinden endüstriyel otomasyon teknolojilerine, makina ve tasarımdan bilişim teknolojilerine kadar 47 alan ve 105 dalda eğitim alıyorlar. Yine OSB'lerimizdeki bu meslek liselerinin pek çoğunda öğrencilerimize burs, yurt, staj ve iş garantisi gibi imkanlar sunularak, öğrencilerin sadece eğitimlerine odaklanması destekleniyor."

"EN FAZLA İLGİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİNDE"

Söz konusu okullarda en fazla ilgi gören ilk 5 alanla ilgili bilgiler de veren Kütükcü, en fazla rağbeti elektrik-elektronik teknolojisi alanının gördüğünü ve toplam öğrencilerin yüzde 30'unun bu alanda eğitim aldığını söyledi.

Kütükcü, elektrik-elektronik alanından sonra makina ve tasarımı teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, bilişim teknolojileri ve kimya teknolojisi alanlarının geldiğini dile getirdi. (AA)