Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2021 yılı bütçesini sunumunda ekonomik gelişmeler hakkında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Sadece ocak-kasım döneminde organize sanayi bölgelerinde 851 yeni fabrikanın üretime başladığını söylen Bakan Varank, 2020 yılında kurulan 11 organize sanayi bölgesi ile toplam OSB sayısının 325’e, kredi desteği verdikleri sanayi sitesi sayısının ise 480'e ulaştığını ifade etti.
13 bin 546 imalat sanayi tesisinin üretime geçtiğini belirten Varank, Bugün itibarıyla sanayi bölgelerinde 4 bin 69 tesisin inşaatının devam ettiğini söyledi

“ÇELİK SEKTÖRÜNDE AVRUPADA BİRİNCİYİZ”

Riskleri takip ederek kırılganlıkları gidereceklerini belirten Varank, ekonomi yönetimi olarak reformcu bir vizyonla, Türkiye'yi salgın sonrası dönemin kazananı haline getireceklerini söyledi. İmalat sanayi alt sektörlerinde bu sene önemli başarılara imza attıklarını dile getiren Varank, makine sektörünün 1,7 milyar dolarlık ihracatla cumhuriyet tarihinin ekim ayı rekorunu kırdığını söyledi. Çelik sekötrünün yılın ilk 10 ayında, Almanya'yı geride bırakarak, Avrupa'da birinci, dünyada yedinci sıraya yükseldiğini söyleyen varank, Sadece son 3 aylık süreçte, bugüne kadar Türkiye'de üretilemeyen "sıvı paslanmaz çelik" ve "külçe çinko"da ilk ürünleri elde etmenin gururunu yaşadıklarını aktardı. 

"TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ BEYİN GÖÇÜNÜ TEŞVİK EDİYOR”

Türkiye’nin yerli otomobil çalışmaları hakkında da konuşan Bakan Varank, Türkiye'nin otomobilinin tersine beyin göçünü ciddi manada teşvik ettiğini vurguladı. Varank,  küresel tecrübesi olan genç mühendislerin, yazılımcıların, yöneticilerin yurt dışındaki işlerini bırakıp Türkiye'nin otomobili için vatanlarına döndüklerini de söyledi. (AA)