KONYA (AA) - Memiş Kütükcü, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği ile Organize Sanayi Bölgeleri Yer Seçimi Yönetmeliği'nin OSB'lerin yatırım avantajlarını artıracağını belirtti. Böylelikle ilgili yönetmeliklerin ülkemiz sanayi üretimini güçlendireceğini de belirterek, Bakan Mustafa Varank’a teşekkür etti.
İlgili yönetmeliklerin Türkiye'nin sanayi üretimini güçlendireceğini vurgulayan Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a teşekkür ederek şunları kaydetti:
"OSB'lerimizde, yatırımcılarımızın arsa tahsis başvuruları 30 gün içinde neticelendirecek olan yeni yönetmelikle yatırımcı eğer reddedilirse,15 gün içinde gerekçeli karar hem yatırımcıya hem Bakanlığa bildirilecek. OSB'lerde yapı ruhsatını almış olup da, belirtilen süre zarfında iş yeri açma ve de çalışma ruhsatını alamamış olan katılımcılar için uzatma süreleri yeniden başlatılmış durumda. Bunun dışında 1 Nisan 2002 yılında yayımlanan ve bugüne kadar birçok kez değişikliğe uğrayan,  OSB Uygulama Yönetmeliği maddelerinin son derece sadeleştirilerek, bütüncül bir yaklaşım sergilenmesi de son derece olumludur."