ANKARA (AA) - Orta Anadolu E-İhracat Konferansı, Dünya E-Ticaret Forumu (Worldef) tarafından Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Webolizma iş birliğiyle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi olan Faik Yavuz, konferansın açılışı sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de toplam perakende ticaretin sadece yüzde 5'inin elektronik mecradan yapıldığını dile getirdi.

Türkiye'de mobil bağlantı yaygınlığı, kalitesi ve akıllı telefon kullanım oranlarının yüksekliğine ve bu durumun e-ticaret potansiyeli ile altyapının uygunluğu açısından önemine dikkat çeken Yavuz, "Kamu ve özel sektör el birliğiyle bu alanda dünyanın ileri gelen ülkeleri arasına girebiliriz ancak e-ticaretin gelişmesini yavaşlatan birinci unsur güven eksikliği." şeklinde konuştu.

Yavuz, e-ticaretin gelişmesini yavaşlatan bir diğer unsurun da bilgi eksikliği olduğunu belirten, bunun giderilmesi için teknoloji şirketleriyle projeler ürettiklerini aktardı.

Sadece firmadan tüketiciye değil, firmadan firmaya yapılan e-ticareti de geliştirmek istediklerini vurgulayanYavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu amaçla TOBB2B platformunu kurduk. Firmalarımızı dünyada iş yapabilecekleri diğer firmalarla aynı platformda buluşturuyoruz. Hem Türk ve hem de yabancı firmalar ürünlerini, faaliyetlerini ve yapmak istedikleri iş birliği tiplerini kolayca internet ortamına aktarabiliyor, talep ve tekliflerini sisteme ekleyebiliyor. Kısa sürede 100 ülkeden 4 binin üzerinde firma bu sisteme kayıt oldu."