AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kırşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca, son 18 yılda yapılan çalışmalarla Kırşehir'de yüzde 3,5 olan orman varlığını iki katına çıkarılarak yüzde 7'ye yükseldiğini söyledi
Karaca, Merkez Kervansaray Dağları, Karahıdır bölgesi, Kaman ve Çiçekdağı ilçelerinde büyük orman alanları oluşturulduğunu belirtti.
İl genelinde 950 hektar alanda rehabilitasyon, sıkılık bakımı ve aralama çalışmaları yaptıklarını ifade eden Karaca, Seyreltilecek ağaçları kendilerinin belirlediğini ve çalışma yapacak işçilere eğitim verdiklerini söyledi.

“5 SENE SONRA AYNI YERLERE TEKRAR GİRECEĞİZ”

Kırşehir'in orman fakiri bir il olmasına rağmen artık bu alanda da gelir eden bir il haline geldiğini vurgulayan Karaca, ormandaki bazı ağaçların sık olduğu için büyümediğini ve o alanlarda rehabilitasyon yaparak çıkanları değerlendirdiklerini söyledi. Bu sene rehabilitasyon yaptıkları alanlardan elde ettikleri emvalden yaklaşık 600 bin lira gelir kazandıklarını söyleyen Karaca, geçen sene ise 1 milyon lira gelir elde ettiklerini belirtti. Geçen sene rehabilitasyon yaptıkları alanın daha geniş olduğunu ifade eden karaca, 5 sene sonra aynı sahalara rehabilitasyon için gireceklerini ve sıklaşan yerleri yeniden seyrelteceklerini söyledi. (AA)