Her türlü turşu, konserve ve sosların üretimini yapan Euro Gıda’da Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Önen, ürünlerin yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da 40 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. 2020 yılında organik ürün ekimi ve üretilmesi konusunda kapsamlı çalışmaları olduğunu aktaran Önen, 2021 yılı itibariyle organik ürünlerini tüketicilerinin beğenisine sunacağını ifade etti. 
Saatte 60 bin kavanoz pastörizasyon kapasitesi ve otomatik salatalık dolum hatlarının bulunduğunu belirten Önen, İzmir Kemalpaşa’da 79 dönüm arazide kurulu tesislerinin Avrupa’da ilk 5’te yer aldığını söyledi.
Tesislerinde yaklaşık 200 kişilik beyaz ve mavi yakadan oluşan kadronun yanı sıra mevsimlik çalışanlarla birlikte 1000 üzerinde kişiye istihdam sağladıklarını belirten Önen, aynı zamanda sözleşmeli 4 bin çiftçi ile çalıştıklarını da ifade etti. 

ÜRETİMLERİNİN YÜZDE 70’İNİ İHRAÇ EDİYORLAR

Üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç ettiklerini vurgulayan Önen, kendi markalarının yanı sıra uzun yıllardır dünyadaki en önemli perakendeciler için de Private Label üretimlerini gerçekleştirdiklerini aktardı. Avrupa’nın en büyük pazarları olduğunu ifade eden Önen, Kuzey Amerika, Avustralya ve Asya pazarlarından da yoğun talep gördüklerini belirtti.