İZMİR (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü olan Arvid Tuerkner, Türkiye'de yatırım yapılabilecek iyi bir proje bulmanın daim mümkün olduğunu söyleyerek, ülkede zor zamanlarda dahi yatırımları durdurmadıklarını bildirdi.

EBRD tarafından İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde organik kuru meyve üretimi ve ihracatı gerçekleştiren Işık Organik Tarım şirketine toplam 16 milyon avroluk kredi desteği verilmesi sebebiyle firmanın üretim tesislerinde imza töreni düzenlendi

Tören ve tesis gezisinden sonra konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, hazırladıkları 5 senelik stratejik planlama ile inovasyon ve teknoloji konularında belirli ihtiyaçlara karşılık vermek arzusunda oldukların söyledi.

Tuerkner, Türkiye’nin yatırımlar noktasında EBRD’nin en hacimli ülkesi olduğuna dikkat çekerek, çok farklı portföydeki yatırımlara destek olduklarını, ülkenin istihdam ve ihracatına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Türkiye'nin geçen senenin ikinci yarısında yaşamış olduğu ekonomik sorunları atlatma aşamasında bulunduğunu, son 2 çeyrekte büyüme görüldüğünü aktaran Tuerkner, böylesi bir dönemde ihracat yapmanın Türk şirketleri açısından son derece iyi bir strateji olduğunu söyledi.

Işık Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık ise hali hazırda 120 bin dekar alanda organik üretim gereçkleştirdiklerini, yapılan anlaşma ile hem alanın büyüyeceğini, hem de çiftçi sayısının artacağını belirtti.