OPPO, üretime başladığı İstanbul'daki yeni fabrikası ile hem global çapta üretim kapasitesini artırdı hem de bölgedeki uzun vadeli yatırımlarını güçlendirdi. Tesisin açılışı yerel ekonomiyi desteklerken aynı zamanda yüzler istihdam yaratılmasını hem de tedarik zincirini güçlendirmesini sağladı. OPPO, gerçekleştirdiği yatırımlarla sayesinde dünyanın dördün büyük akıllı telefon markası konumuna geldi. OPPO, CKD (Completely Knocked Down/Tamamı Demonte Üretim) sertifikası alarak Türkiye'de fabrika kuran tek akıllı telefon markası oldu. Bu sertifika OPPO ürünlerinin sıfırdan üretilmesine de olanak sağladı. 

TÜRKİYE FABRİKASI ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI 

OPPO Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Johnny Zhang, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Zhang, "Son teknolojiye sahip olan yeni fabrika İstanbul Tuzla’da kuruldu. Bu yatırım, OPPO'nun Avrupa'da devam eden yolculuğunda önemli bir kilometre taşı oluşturdu. Hükümetin ticari operasyonlarımızda ve tesis inşaatımızda gösterdiği destekler için son derece müteşekkiriz. Yeni fabrikamızla OPPO'nun yerel pazara ve sadık müşterilerimize verdiğimiz uzun dönem taahhüdümüzü yerine getirmek için birinci sınıf bir konuma sahibiz" dedi.

KANAL İŞ ORTAKLARIYLA İŞ BİRLİĞİ HALİNDE 

Konuyla ilgili açıklama yapan OPPO Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou ise "OPPO, ilk günden itibaren ürün ve teknolojileriyle Türkiye'deki tüketicilere hizmet etme taahhüdünü sürdürüyor. Türkiye'nin her şehrinden kullanıcıların OPPO ürünlerine erişimini sağlamak için kanal iş ortaklarıyla iş birliği halindeyiz. Kurduğumuz fabrika ile yerel topluluklara hizmet vermek ve tüketicilerin beklentilerini geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.