Akıllı telefon piyasasında Find X modeli ile ezber bozan OPPO, 2019 yatırım planları arasında Ar-Ge’yi ilk sıraya aldığını açıkladı.

Türkiye ile birlikte 35 ülkede operasyonları bulunan firmanın Kurucusu ve CEO’su Tony Chen’in paylaştığı bilgiler doğrultusunda, firma 2019’da Ar-Ge’ye yıllık yüzde 150’lik artışla yaklaşık 1,43 milyar dolar yatırım gerçekleştirecek.

YAPAY ZEKA ODAĞINDA AR-GE ÇALIŞMALARI

OPPO, Ar-Ge sermayesi ile yapay zekayı kullanarak akıllı teknolojiler, akıllı saatler ve akıllı ev teknolojileri geliştirerek teknolojik becerilerini artırmayı hedefliyor. 

2019’DA 5G’Yİ SUNAN İLK ÜRETİCİ OLACAK

Diğer yandan 2019 planında yer alan 5G teknolojisi, firmanın en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor. 

Bu teknolojiye 4 yıldır yatırım yapan ve ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiren firma, ilk olarak 2018 yılının Ağustos ayında 5G sinyal ve veri bağlantılarının eşanlı çalışabilmesini sağladı. 
Ardından Ekim 2018’de ilk 5G akıllı telefon bağlantısını gerçekleştiren OPPO, 2019 yılında 5G teknolojisini destekleyen akıllı telefonları piyasaya süren ilk üretici olmayı amaçlıyor.

“LİDER OLMAYA KARARLIYIZ”

Yapay zekanın getirdiği avantajların 5G ile farklı bir boyuta taşınacağını dile getiren Chen, yapay zeka alanında geniş bir vizyonları bulunduğunu söyledi. 

Akıllı telefonların akıllı kişisel asistanlar olarak kullanılacağı gelecekte, firmalarının bu konuda öncü bir rol üstleneceğini belirten Chen, gelişmiş teknolojilere ve uygulamalara kaynak ayıracaklarını ve yapay zekadan faal bir şekilde yararlanacaklarını belirtti. 

Chen ayrıca, 5G, yapay zeka ve nesnelerin interneti gibi teknolojilerin gerçekleştirildiği dönemde lider olma konusundaki kararlılıklarını ifade etti.
OPPO, Find X 5G prototipini, ilk kez Çin’de 2018 Aralık ayında yapılan konferansta tanıtmıştı.