"Kadın Gücü Projesi" ile kadınların ekonomik hayata katılımına katkı sunmaya devam eden OPET, proje kapsamında istasyonlarda çalışan kadın sayısını 3 bine yükseltti.
OPET tarafından yapılan açıklamada, şirketin her istasyonunda en az iki kadın hedefiyle başlattığı Kadın Gücü Projesi’yle sektöründe köklü bir değişime öncülük ettiği kaydedildi. Kadın Gücü Projesi'yle bugün itibarıyla OPET istasyonlarındaki kadın çalışan sayısının iki katına ulaştığının belirtildiği açıklamada, projenin ilk günlerinde istasyonlarında yaklaşık 1541 kadın istihdam eden OPET’in yaklaşık 2,5 yılda istasyonlarındaki kadın çalışan sayısını 3 bine yaklaştırdığı ifade edildi.

HEDEF HER İSTASYONDA EN AZ İKİ KADIN

Kadın Gücü Projesi ile toplumun önyargılarını kırmayı amaçladıklarını vurgulayan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, proje ile kadın istihdamını artırırken, Türkiye ekonomisine de katkıda bulunduklarını söyledi. Kadınların önündeki en önemli engelin kadının yapabileceği ya da yapamayacağı işlere dair önyargı ve ayrımcılık olduğuna dikkat çeken Öztürk, kadınların istasyonlarındaki akaryakıt satış yetkilisi, market satış yetkilisi, istasyon yöneticisi, vardiya amiri, muhasebe elemanı gibi farklı pozisyonlarda büyük bir başarı ile çalıştığını söyledi. Öztürk, projede bundan sonraki hedeflerinin Türkiye genelindeki 1700’ü aşkın OPET istasyonunda çalışan kadın sayısını artırmak ve her istasyonda en az iki kadın görmek olduğunu da sözlerini ekledi.