Ülkemize fayda sağlayacak yüksek katma değerli ürünlerin araştırılması ve geliştirilmesi stratejisini benimseyen firmamız, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 776. Ar-Ge Merkezi olarak 9 Ocak 2018 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. Günümüz koşullarında rekabet edebilmek için yeni ürün geliştirme kilit önem taşımaktadır. Fakat sadece yeni ürün geliştirmek yetmemekte, ortaya konan ürünün kalitesinin ve standartlarının yüksek olması ve aynı zamanda rekabetçi bir fiyat sunmanız gerekmektedir. Ürün geliştirmeden başlayarak kaliteli üretimin sağlanması, üretim esnasında maliyetlerin düşürülmesi, yeni üretim tekniklerinin bulunması ve yeni üretim teknolojilerinin ortaya çıkarılması öncelikli hedeflerimiz arasındadır.  

BİLGİ TOPLUMUNDA AR-GE’NİN ÖNEMİ

Turkuaz Seramik A.Ş. olarak seramik sektöründe ve özellikle ileri teknoloji alanlarında ülkemizin rekabetçiliğini arttıracak Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları yapmak amacıyla yola çıktık. Yapılan bu çalışmalarda önceliğimiz, firmamızın ve ülkemizin markalaşmasına katkı sağlamaktır. Bunun yanında yüksek katma değeri olan tasarım ve inovasyon çalışmalarıyla ihracatımızı sürekli arttırmayı hedefliyoruz. Bunlar Ar-Ge’nin firmamıza katacağı finansal katma değerlerdir. Yanı sıra, firmanın yönetim vizyonunun farklılaşması, kalifiye elemanların istihdam edilmeye başlaması ile firmamızın beklenenden daha hızlı gelişmeye ve yenilenmeye başlaması gibi uzun vadede fayda sağlayacak, finansal olmayan değerler de var.

Dünya hızlı bir şekilde sanayi toplumundan bilgi toplumuna doğru evrilmektedir. Bilgi toplumumun en önemli vasfı ise Ar-Ge olacaktır. Ülkeler artık sadece finansal olarak rekabet etmemekte, aynı zamanda teknolojik bir rekabet ile yarışmaktadır. Klasik teknoloji yerini yüksek teknolojiye bırakırken, mikro elektronik, enformasyon teknolojileri, ileri malzemeler, bio teknoloji, nano teknoloji gibi alanlar ileri çıkmaktadır. Tüm bu gelişmeleri yakından izleyen firmamız Ar-Ge, tasarım ve inovasyon faaliyetlerinin öneminin bilincindedir. Ar-Ge ve inovasyon kültürünün sektörümüz içerisinde daha da benimsenmesi ile oluşacak ivme sayesinde Türk seramik sağlık gereçleri sektörünün dünya liderliği hedefine ulaşacağına inancımız tamdır.