Türkiye’nin yüksek teknoloji merkezi Teknopark İstanbul’u ziyaret eden T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, sürdürülebilir ve verimli tarım politikalarında önceliklerinin kamu-sanayi-üniversite işbirlikleri, Ar-Ge ve inovasyon olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KULUÇKA MERKEZİNİ İNCELEDİ

Dr. Pakdemirli'ye teknopark ziyaretinde T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç eşlik ederken, Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu Teknopark İstanbul ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

Teknopark İstanbul kampüsünde incelemelerde bulunan bakan, 3.etap yapı inşaatlarını ve firmaların taşınmaya başladığı Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezini de yerinde inceledi.

"TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER"

Bakan Dr. Pakdemirli'ye teknopark bünyesinde bulunan ve ileri tarım teknolojileri alanında projeleri olan; Altınay, CTech ve SanLab'ın yanı sıra kuluçka merkezindeki Alpera, Bacpolyzyme,  B2metric, Move on, Organiker, Scalar Vision, Xena Vision girişimcileri de yaptıkları sunumlarla Türkiye’nin Tarım 5.0 vizyonunun şekillenmesinde sunabilecekleri katkı ve hizmetleri anlattılar.

Dr. Pakdemirli, "Bakanlık olarak sürdürülebilir ve verimli tarım politikalarımızda önceliklendirdiğimiz konuların başında kamu-sanayi-üniversite işbirlikleri, inovasyon ve Ar-Ge geliyor" ifadelerini kullanarak ziyaretlerinin öneminden bahsetti.

Teknopark İstanbul ve ev sahipliği yaptığı firmaların devam ettikleri tarım politikalarını başarıyla hayata geçirmelerinde çok önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Dr. Pakdemirli, merkezin söz konusu alanda destek ve uygulamaların gerçekleştirilebileceği, Türkiye açısından önemli bir değer olduğunu kaydetti.

"TARIM 5.0 İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Dr. Pakdemirli ayrıca, "Yakın zamanda uygulamaya aldığımız 'Tarımın Geleceği-Geleceğin Tarımı' platformumuzda da tarıma yatırım, Ar-Ge ve inovasyon ön plana çıkıyor. Bugün burada çalışmalarını dinlediğim şirketlerimizin her biri kritik teknoloji alanlarında ülkemizin milli teknolojilerle kalkınma hamlesine güç katarken bu alanda da dünyayla yarışabilecek teknolojik çözümleri hayata geçirecek.” dedi.

T.C. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli’yi konuk etmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Teknopark İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ise, yüksek teknoloji girişimciliğini ve Ar-Ge’yi desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye’nin yüksek teknoloji merkezi olarak ülkemizin tarım alanında ileri teknolojileri kullanarak Tarım 5.0 vizyonunu hayata geçirmesi için stratejik çalışmalar yapan şirketlere ve girişimcilere ev sahipliği yapıyoruz. Tarımda yenilenmeyi, otomasyonu ve en önemlisi sürdürülebilir yüksek verimliliği mümkün kılan şirketlerimiz ülkemizin gücüne güç katıyor. Kurum olarak kamu-sanayi-üniversite iş birliklerinin tarım alanında da bizi önemli bir noktaya taşıyacağına inanıyoruz. Bugün, burada tarım teknolojilerinde koyduğumuz hedeflere yenilikçi teknolojiler üzerinde çalışan şirketlerimizin, girişimcilerimizin desteğiyle ulaşabileceğimizi bir kez daha keşfettik. Tüm şirketlerimize ülkemizin kalkınması için sundukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz."

KRİTİK SEKTÖRLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Toplamda 347 Ar-Ge firması, 2 bin 267 milli proje, 6 bin 959 nitelikli Ar-Ge mühendisiyle, Türkiye’nin yüksek teknoloji merkezi olarak faaliyet gösteren kurum, başta savunma sanayi olmak üzere Türkiye’nin globalde söz sahibi olabileceği kritik sektörlerdeki şirketlere ev sahipliği yapıyor.

Kurum ayrıca, tarım sektörünü destekleyen; biyoteknoloji, genetik, görüntü işleme, drone, yapay zeka, nesnelerin interneti, otonom araçlar, otonom iş makinaları, insansız araçlar ve sensör teknolojileri üzerinde çalışan pek çok ana ve alt yükleniciyi de bünyesinde barındırıyor.