Ak Gıda'nın AB ülkelerine, labne ve taze peynir ihracatı için onay aldığı bildirildi.

DENETİMLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Türkiye’de altı üretim tesisi ve günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesiyle süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmanın Sakarya üretim tesisinden Avrupa Birliği’ne ihracat gerçekleştirmek amacıyla yaptığı başvuru AB Komisyonu tarafından onaylandı.

Firma, Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinin başarıyla sonuçlanmasının ardından onayın alınmasıyla birlikte, ürettiği İçim markalı labne ve taze peynir çeşitlerini Avrupalı tüketicilerle buluşturabilecek.

"HEDEFLEDİĞİMİZ PAZARLARDA İHRACATIMIZI ARTIRACAĞIZ"

İhracat ağını geliştirerek yeni pazarlara ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, söz konusu onayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomide sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak en temel dinamiklerden biri ihracat. Pandeminin olumsuz etkilerine karşın, Türkiye’nin ihracatını 2020 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 gibi rekor seviyede artırmış olması oldukça sevindirici bir gelişme. Ülkemizin yakaladığı bu ivmenin önümüzdeki aylarda da devam etmesi önemli. Biz de Ak Gıda olarak, 2021 yol haritamız doğrultusunda yüksek katma değerli üretimimizle küresel ihracattaki payımızı artırarak işimizi büyütmeyi ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Öncelikli olarak Avrupa’nın etnik pazarlarında büyüyerek İçim kalitesi ve lezzetini Avrupalı tüketicilere tanıtmayı ve onların günlük tüketim alışkanlıklarından pay almayı hedefliyoruz." 

Sözen ayrıca, labne ve taze peynir ürünlerinin ABi ülkelerine ihracatına yönelik onay belgesi almasıyla beraber hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti.

ÇİN'E İLK İHRACATI YAPAN FİRMALAR ARASINDA 

Ak Gıda yakın coğrafyada Kafkaslar, Mısır, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’nun da dahil olduğu 30’u aşkın ülkeye; sütten peynire, ayrandan pudinge kadar yılda toplam 20 bin tondan fazla ürün ihraç ediyor.

Sektöründe Çin’e ilk ihracat gerçekleştiren firmalardan biri olan şirket, ihracat ağını uzak pazarlarla da genişletmeyi sürdürüyor.