Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, oluklu mukavva ambalaj endüstrisi üzerine bilgiler verdi.

2020’yi geçtiğimiz yıla oranla yüzde 12 büyüme ile tamamladık diyen Sükan, gıda, ilaç, temizlik ve tıbbi malzeme gibi birincil öncelikli tüketim maddelerinin, depolanması, taşınması ve ulaştırılmasında kritik rol oynadığını ve oluklu mukavva sektörü toplumun elzem tüketiminin kesintisiz karşılanması için pandemi sürecinde aralıksız çalıştığını aktardı.

Tüm dünyada koronavirüs etkilerinden dolayı yaşanan zor sürece rağmen 2020’yi büyümeyle kapattığını aktaran Sükan, “Türkiye’de oluklu mukavva sektörünün üretimi 2020’de 2,5 milyon ton ve 4,5 milyar metrekare seviyelerine ulaştı.” dedi.

Türkiye’nin sektörde Avrupa’da en büyük 6. büyük pazar konumunda olduğunu söyleyen Sükan, “Ciro açısından yıllık 15 milyar TL’ye yaklaşan oluklu mukavva sektörü, 12 bine yakın çalışanı ile çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdi. Sektörün toplam istihdam etkisi 25 bin kişi olurken, sektörün temas ettiği kişi sayısı ise 100 bine yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

AB YEŞİL MUTABAKAT’A HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Sükan, OMÜD olarak oluklu mukavvanın özelliklerini daha iyi anlatmak, pazarı büyütmek ve sektörün sorunlarına çözüm bulmak adına çalışmalar yürüttüklerini burgulayarak, 2020 şartlarına rağmen üretimin kesilmeden devam ettiğini ve çeyrekler bazında sektör performansının dalgalı bir seyir izlediğini aktardı.

Hedefimiz, yüksek kalitede hizmet sunma anlayışıyla bu basamakları tırmanmak ve daha üst sıralara yükselmek diyen Sükan, “Oluklu mukavvanın üstün özelliklerinin daha iyi anlatılması, gıdayla temas eden ambalaj tarafında oluklu mukavvanın avantajlı yönlerinin ön plana çıkarılması ve gündemin bir diğer önemli konusu olan AB Yeşil Mutabakat'a hazırlıkla ilgili çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızın, 2021 yılında ve ilerleyen dönemde sektörümüzü daha da büyüteceğine inanıyorum."dedi.(AA)