TOKAT (AA) - Ortaokul çağındaki öğrencileri teknolojinin temel taşı olan kodlama eğitimiyle tanıştırmak maksadıyla Kuveyt Türk'ün, Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğiyle hayata geçirieln "1010 Kaşif Projesi" kapsamında Tokat'ta kodlama sınıfı açıldı.

Kuveyt Türk, hayata geçirdiği proje ile Türkiye'nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi  ulaştırıyor. MEB onaylı proje kapsamında, Tokat Şehit İbrahim Doğan Ortaokulunda açılan kodlama sınıfında, öğrencilere kodlama ve robotik eğitimi sunuldu.

Kuveyt Türk çalışanlarının yer aldığı proje kapsamında, öğrencilere aktarılan kod senaryolarıyla sokak lambalarının yanma prensibinden sensörlü arabaların mesafe kontrol uyarılarına kadar çok sayıda alanda uygulamalı kodlama eğitimi gerçekleştirildi.

Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve 1010 Kaşif Projesi Yürütme Komitesi Başkanı olan Aslan Demir, kodlama sınıfının açılışını yaptı.

Demir, AA muhabirine, Türkiye'nin birçok şehrinde meraklı kaşiflerle buluştuklarını atardı.

Çorum ve Amasya'dan sonra Tokat'a geldiklerini belirten Demir, "Gittiğimiz her okulda olduğu gibi burada da öğrencilerimizin kod yazmaya gösterdikleri ilgi ve bu alandaki yetenekleri dikkat çekici boyutta. Bu durum, ne denli doğru bir iş yaptığımızı gösterirken, projemizin geleceği adına da bizlere ışık tutuyor." şeklinde konuştu.